«100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας και τώρα πληρώνουμε όλοι»

13:00 6/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο εξώφυλλο της International Herald Tribune, την παγκόσμια έκδοση των New York Times φιλοξενείται η αειθαλής Κική Δημουλά δηλώνοντας ότι:«Πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα κι απ’ ότι ήταν την περίοδο της Χούντας. Επί Χούντας υπήρχε αυστηρή επιτήρηση και διώκονταν οι αριστεροί. Σήμερα διώκονται όλοι».

Η μεγάλη μας ποιήτρια λέει πως έχει υποστεί μειώσεις στη σύνταξη της, όπως το σύνολο των Ελλήνων συνταξιούχων αφού: «100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας και τώρα πληρώνουμε

όλοι».

Όσο για το ποιόν πολιτικό παρακολουθεί περισσότερο, η Κ. Δημουλά αναφέρει στη συνέντευξή της: «Βλέπω ειδήσεις και ενημερώνομαι, ακούω όλους τους πολιτικούς λόγους, ιδίως όμως του κ. Βενιζέλου. Είναι πολύ προσεκτική και καλά δομημένη η κάθε του ομιλία. Εξετάζω την ποιότητα, όχι την αξιοπιστία των λόγων του», ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πιστεύει πως ο συγκεκριμένος πολιτικός λέει αλήθειες, η απάντηση της κ. Δημουλά είναι «Όχι».

Θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα, η 81χρονη ποιήτρια είπε στον δημοσιογράφο: «Σκοτάδι και χάος».

Αφορμή για το αφιέρωμα στην Ελληνίδα ποιήτρια είναι μια νέα έκδοση επιλεγμένων ποιημάτων της στα αγγλικά με τον τίτλο «The Brazen Plagiarist» από το πανεπιστήμιο Yale.

Η Κική Δημουλά μίλησε και για το έργο της λέγοντας ότι: «Μισώ να ξαναδιαβάζω τα ποιήματα μου. Είμαι μητριά των ποιημάτων μου, τα αντιμετωπίζω αποστασιοποιημένα. Γενικά είμαι πεσιμίστρια. Ο πεσιμισμός είναι η βαθύτερη αγάπη για τη ζωή. Οι αναγνώστες μου λένε πως το έργο μου είναι μια παρηγοριά για αυτούς.» ενώ πρόσθεσε ότι γράφει θέλοντας να: «μετατρέψω την πραγματικότητα σε κάτι το λιγότερο πραγματικό».

Τα έργα της ποιήτριας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα