«Βράζει» η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για την έκρηξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου να διαφοροποιούνται ανοικτά από την ηγεσία της Ιπποκράτους.Ο Ανδρέας Λοβέρδος,

ο οποίος δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με κείμενο του ζητεί  την απόσυρση ή αν όχι την καταψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία.

«Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί κι αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων: Πρώτον η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεύτερον ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ορισμένων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρώην υπουργός.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος είχε απαντήσει ευθέως στην Α Διαμαντοπούλου για τα περί «ύβρις στην δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι προς τη δημοκρατία επειδή θέλουμε να επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους της δανειακής σύμβασης».

Ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε πάντως ότι η φιλοσοφία του νόμου για την παιδεία δεν θίγεται, ενώ δήλωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να γίνουν τέσσερις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής αντί της διαδικασίας του κατεπείγοντος που επελέγη.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

«Βράζει» η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα