Βραβείο TED: Πορτραίτα που φέρνουν τα «Μέσα – ‘Έξω»

Μέσα από την ανταλλαγή πορτραίτων από χώρα σε χώρα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μεταφέρουν – στις 21 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης) και στις 22 Σεπτεμβρίου – το δικό τους μήνυμα για αλλαγή, δημιουργία ή ανάγκη για ενότητα. Το project «Inside Out» φιλοδοξεί να γίνει αφορμή για να έρθουν τα «Μέσα – έξω», ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό να εκφραστούν, συμβάλλοντας, όχι μόνο στην κατασκευή ενός μωσαϊκού προσώπων – συλλογικού έργου τέχνης, αλλά και στη διαμόρφωση ενός συλλογικού διαλόγου, ο οποίος θα αποτελέσει ίσως

την «πρώτη ύλη» για την κοινωνική αλλαγή προς το καλύτερο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού του βραβείου TED (Technology, Entertainment and Design) που καθιερώθηκε από το 2005 ως γέννημα του συνεδρίου TED που πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. ο JR νικητής του βραβείου TED για το 2011, ανακοίνωσε την επιθυμία να γυρίσει τον κόσμο «Μέσα- έξω», και κάλεσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν ένα πορτρέτο-φωτογραφία μαζί με μια δήλωση σχετικά με το τι υποστηρίζουν.

Στο φετινό έργο – δράση συμμετέχουν 21 πόλεις και χώρες, ανάμεσα σε αυτές η Αθήνα (Ελλάδα), το Οστιν (Ηνωμένες Πολιτείες), Αβέιρο (Πορτογαλία), Μπαντούνγκ (Ινδονησία), Μπρίσμπαϊν, Μελβούρνη, Σιδνει & Γούλφορντ (Αυστραλία), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Χάνιαν Πρόβινς (Κίνα), Χουάρες και DF (Μεξικό), Λίμα (Περού), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Μαδρίτη (Ισπανία) κ.α.

Για χάρη της αλλαγής, η Ελλάδα (Αθήνα) θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας πιο πράσινης πόλης, στο πλαίσιο της «μεταμόρφωσης» και του περιβάλλοντος – εξωτερικού χώρου. Κάθε χρόνο, ο νικητής του βραβείου TED λαμβάνει το χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων και δεσμεύεται στο να ορίσει ο ίδιος – εκφράζοντας δημόσια την επιθυμία του – την «αποστολή» των καλλιτεχνών και όσων άλλων θα συμμετέχουν τον επόμενο χρόνο στις δράσεις του θεσμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο TED μπορεί κανείς να βρει στην σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Τιμητικό βραβείο στην Charlize TheronΒραβείο Ενσωμάτωσης στην Ελληνική Κοινότητα του ΌφενμπαχΤο Αρχαιολογικό Ιωαννίνων υποψήφιο για το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μουσείου

Βραβείο TED: Πορτραίτα που φέρνουν τα «Μέσα – ‘Έξω» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα