Θρίλερ με τεράστιο οπλοστάσιο στο Κερατσίνι

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό μεγάλου οπλοστασίου στο Κερατσίνι. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν όλους τους γρίφους και να φτάσουν στην άκρη του νήματος, έτσι ώστε να βρουν για ποιους προορίζονταν τα όπλα, αλλά και ποιοι τους παρέδιδαν τα πιστόλια τους για να τα επισκευάσουν.

Επειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κορυδαλλού εντόπισαν μονοκατοικία στην περιοχή του Κερατσινίου στην οποία διέμεναν δύο άνδρες, ένας Ελληνας κι ένας Βούλγαρος. Οι αστυνομικοί από τις παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως στη

μονοκατοικία μπαινόβγαιναν πολλά άτομα καθημερινά, ενώ ο 32χρονος Ελληνας μαζί με τον 43χρονο Βούλγαρο συνεργό του, όταν έμπαιναν ή έβγαιναν από τη μονοκατοικία, έπαιρναν μέτρα προφύλαξης ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν παρακολουθούνται.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εισβάλουν στη μονοκατοικία στην περιοχή του Κερατσινίου και να συλλάβουν -και μάλιστα στα πράσα- τους δύο άνδρες, που αποδείχτηκαν τεχνίτες στην επισκευή όπλων και συγκεκριμένα πιστολιών.

Στο εσωτερικό της μονοκατοικίας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δέκα πιστόλια, τριακόσια πενήντα τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα πυρίτιδας βάρους 475 γραμμαρίων, πλήθος εξαρτημάτων όπλων (κάννες, λαβές, γεμιστήρες, μηχανισμούς κλείστρων, ελατήρια, μηχανισμούς επικρουστήρα κ.λπ.), πλήθος εργαλείων (τόρνους, τρυπάνια κ.λπ.) τα οποία χρησιμοποιούσαν για μετατροπή και κατασκευή όπλων και, τέλος, το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών γι’ αυτή την πραγματικά περίεργη υπόθεση είναι ότι οι δύο κρατούμενοι είχαν σχέση με ομάδες του υποκόσμου και επισκεύαζαν τα όπλα τους, ενώ παράλληλα έκαναν ακόμα και εκτεταμένο εμπόριο πιστολιών, πάντα σε άτομα του υποκόσμου.

Το γεγονός πως βρέθηκαν στην κατοχή των δύο «οπλουργών» κάννες, αλλά και επιπλέον κλείστρα πιστολιών κάνει τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης να εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο οι δράστες να «καθάριζαν» ακόμα και «βρόμικα» όπλα. Δηλαδή, ένα όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε παράνομες δραστηριότητες και ο κάτοχός του δεν ήθελε να το αποχωριστεί, όχι βέβαια για λόγους… συναισθηματικούς, το έδινε στους δύο οπλουργούς, οι οποίοι του άλλαζαν κάννη και κλείστρο και το πιστόλι ήταν πια «καθαρό» και έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε νέες παράνομες πράξεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού βρίσκονται στο στάδιο της πρώτης διερεύνησης της υπόθεσης και όλα τα ενδεχόμενα για την ακριβή δραστηριότητα των δύο «οπλουργών» είναι ανοιχτά…

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Θρίλερ με τεράστιο οπλοστάσιο στο Κερατσίνι | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα