Τελείωσε η περίοδος των αγκυλώσεων

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες ότι «μια ολόκληρη περίοδος δισταγμών και αγκυλώσεων τελείωσε», έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Ο κ. Σαμαράς έδωσε και σκληρή απάντηση σε όσους ξένους παράγοντες προβλέπουν χρεοκοπία της χώρας, λέγοντας

χαρακτηριστικά ότι «είναι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας όσοι ξένοι αξιωματούχοι προεξοφλούν  ότι η Ελλάδα θα αποτύχει».
«Πρέπει να νικήσουμε στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός έδειξε πολύ μεγάλη πολιτική ωριμότητα, ψηφίζοντας τη ΝΔ . «Τώρα οφείλει το πολιτικό σύστημα να δείξει αντίστοιχη ωριμότητα με δύο άμεσους στόχους: να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ως δείγμα αποφασιστικότητας να συγκρουστεί με τις συντεχνίες ανέφερε το παράδειγμα της Χαλυβουργίας και πρόσθεσε με νόημα: «Τέλος στην ασυδοσία των συντεχνιών . Το δείξαμε στο προαύλιο της χαλυβουργίας ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε».

Ο Α. Σαμαράς έθεσε ως βασικό στόχο της κυβέρνησης την μείωση της ανεργίας και εκτίμησε ότι μπορεί αυτή να κατεβεί στο 10% μέσα σε μια τετραετία.
Ειδικά σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατό η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και να προχωρήσουν άλλα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά άρθρα:

Μέρκελ: Τελείωσε η εποχή που ζούσαμε πέρα από τις δυνατότητές μαςΩρα 17:02: Τελείωσε το Υπουργικό. Δεν παραιτείται ο ΠαπανδρέουΜ. Χρυσοχοΐδης: «Η εποχή των Παπανδρέου τελείωσε»

Τελείωσε η περίοδος των αγκυλώσεων | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα