Συνελήφθη ο μπάτλερ του Πάπα για κατοχή εμπιστευτικών εγγράφων

Τον μπάντλερ του Παπα Βενέδικτου ΙΣτ’ συνέλαβε η αστυνομία του Βατικανού με την κατηγορία ότι στην κατοχή του βρέθηκαν εμπιστευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και επιστολών του Πάπα. Τη σύλληψη επιβεβαίωσε το Βατικανό. Στα ιταλικά μέσα έχουν δημοσιευτεί έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου, ο οποίος ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, μία από την αστυνομία του Βατικανού και μία από επιτροπή καρδιναλίων
Από τις αρχές της

χρονιάς στα ιταλικά μέσα δημοσιεύονται έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από το Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου. Κάποια από τα έγγραφα φανερώνουν περιστατικά διαφθοράς και κακοδιοίκησης που αφορούν συμβόλαια συνεργασίας με το Βατικανό.
Μεταξύ άλλων, αρχιεπίσκοπος σε υπόμνημα του αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο διαφθοράς στο Βατικανό στο οποίο ενέχονταν και καρδινάλιοι. Αργότερα μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον, όπου είναι πρεσβευτής της Αγίας Έδρας, στην πράξη όμως απομακρύνθηκε από το Βατικανό.
Ο Βενέδικτος φέρεται σοκαρισμένος και θλιμμένος από τις εξελίξεις και έχει ζητήσει και ο ίδιος να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, μία από την αστυνομία του Βατικανού και μία από επιτροπή καρδιναλίων.

Με πληροφορίες από in.gr, athina984.gr

Σχετικά άρθρα:

18χρονη συνελήφθη στην Κομοτηνή για κατοχή ποσότητας ναρκωτικώνΙσπανία: Αντιδράσεις κατά της επίσκεψης του ΠάπαΦάμπρικα με τις κλοπές νομιμοποιητικών εγγράφων

Συνελήφθη ο μπάτλερ του Πάπα για κατοχή εμπιστευτικών εγγράφων | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα