Συνάντηση Χατζηδάκη με πρεσβευτές Γερμανίας και Κίνας για επενδύσεις

H προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτέλεσε αντικείμενο της πρώτη συνάντηση με τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Κίνας Wolfgang Dold και Du Qiwen, αντίστοιχα, που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους δύο πρεσβευτές για τους άξονες των προτεραιοτήτων στους τομείς ευθύνης του υπουργείου,

όπως προκύπτουν και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Dold εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην ελληνική οικονομία και δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και ενδιαφέρον για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Quiwen δήλωσε επίσης πρόθυμος για συνεργασία με την κυβέρνηση σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ γνωστοποίησε ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 255% το πρώτο τρίμηνο του έτους, η αυξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα κατά 60% το 2011 και έγινε αναφορά στην πρόταση που υπάρχει για τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής συνδεσης Πεκίνου – Αθήνας.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Συνάντηση Χατζηδάκη με πρεσβευτές Γερμανίας και Κίνας για επενδύσεις | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα