Σχεδίαζε τη φυγή του στο Πακιστάν ο 21χρονος δράστης

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου θα οδηγηθεί το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο νεαρός αλλοδαπός που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της πρόσφατης κακοποίησης 15χρονης στην Πάρο. Κρίσιμη, εν τω μεταξύ, παραμένει η κατάσταση της υγείας της 15χρονης, η οικογένεια τής οποίας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σχέδιο για να εγκαταλείψει την Ελλάδα προτού η αστυνομία φτάσει στα ίχνη του είχε καταστρώσει ο δράστης. «Πήγε στην πρεσβεία

του και κατέθεσε τα χαρτιά του προκειμένου να εκδώσει εισιτήριο επιστροφής για το Πακιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστος Μανούρας.

Η σύλληψη του νεαρού άνδρα έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο 21ος ετών Πακιστανός, που πέρασε στην Ελλάδα παράνομα από τον Έβρο, ζούσε και εργαζόταν στην Πάρο τα τελευταία χρόνια. Η ομολογία του σοκάρει..

Η κατάθεση του Πακιστανού

Την έβλεπα να κάνει βόλτα στην παραλία. Έβαλε τα ακουστικά και άκουγε μουσική. Στην αρχή σκέφτηκα να της πάρω το κινητό. Την πλησίασα και είδα ξανά πόσο ωραία κοπέλα είναι. Της άρπαξα το χέρι για να την φέρω κοντά μου άρχισε να φωνάζει. Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισαν να την χτυπώ στα βράχια. Την χτύπησα μέχρι που έπεσε λιπόθυμη.

Όταν ένοιωσε τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του, εγκατέλειψε το νησί δίνοντας μάλιστα ψευδή στοιχεία στο ακτοπλοϊκό του εισιτήριο.

Οι αστυνομικοί στο νησί έψαχναν και τα πράγματα για μένα το έβλεπα ότι δυσκόλευαν πολύ. Έπρεπε να φύγω.

Η αστυνομία όμως εντόπισε τα ίχνη του στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Ο δράστης, μεταφέρθηκε στο τμήμα ασφαλείας Σύρου, όπου διενεργείται προανάκριση και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Η 15χρονη παραμένει διασωληνομένη και σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Αττικό νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη. Η οικογένεια της εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της με την οποία ευχαριστεί όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σχετική είδηση: Στον Εισαγγελέα Σύρου σήμερα ο 21χρονος Πακιστανός

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Σχεδίαζε τη φυγή του στο Πακιστάν ο 21χρονος δράστης | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα