Πρώτη σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ η Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών.

Η Ελλάδα είναι τέταρτη στην ΕΕ (με 20%) στα ποσοστά περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, ενώ προηγούνται η Λετονία (με 55%), η Ρουμανία (με 50%) και η Ουγγαρία (με 27%), χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.

Σε

25 χώρες υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση από το 2008 ως σήμερα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ενώ μόλις σε 14 δεν υπήρξαν.

Επιπλέον παρατηρείται αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων σε 14 χώρες, ενώ σε 23 δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις. Από χώρα σε χώρα όμως η μορφή των ιδιωτικοποιήσεων ποικίλει. Έτσι, για παράδειγμα, στην Πολωνία οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  στην Ιρλανδία σε σχολές για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ στην Ολλανδία έχουν γίνει στα προγράμματα Δία Βίου μάθησης.

Σχετικά άρθρα:

«Wall Street Journal»: Στην Ελλάδα ετοιμάζονται απολύσεις και περικοπέςΠανευρωπαϊκά πρώτη η Ελλάδα στην ακρίβειαΔιαμαρτυρία σήμερα στο Λασίθι για τις περικοπές μισθών

Πρώτη σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ η Ελλάδα | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα