Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γιώργος Βερνίκος. Το γραφείο του πρωθυπουργού έκανε δεκτή την παραίτηση, με ανακοίνωσή του. 

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εξηγήσεις τόσο από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό για πιθανή συμμετοχή του σε υπεράκτιες εταιρείες, κίνηση
η οποία είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα πολιτικών προσώπων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.
Νωρίτερα, ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σχετικά άρθρα:

Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Γ.ΚουτσούκοςΘέμα νομιμότητας για την υπουργοποίηση Βερνίκου θέτει ο ΣΥΡΙΖΑΠαραιτήθηκε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα