Οι LulzSec Reborn υπέκλεψαν δεδομένα από το TweetGif

Οι LulzSec Reborn, ένα γκρουπ που προέρχεται από τους διάσημους LulzSec, ισχυρίζονται πως ευθύνονται για την κλοπή και διαρροή δεδομένων πάνω από 8.000 χρηστών μέσω της εφαρμογής TweetGif.

Η εφαρμογή διαμοιρασμού εικόνων TweetGif, δέχεται και κάνει χρήση των στοιχείων που οι χρήστες χρησιμοποιούν για τη σύνδεσή τους στο Twitter και απαιτεί κατά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, να δηλώνονται στοιχεία, όπως ονόματα

και τοποθεσίες. Εμμέσως, δηλαδή, κλάπηκαν λογαριασμοί του Twitter, με επιπλέον πληροφορίες.

Τα στοιχεία που κλάπηκαν, δόθηκαν στη δημοσιότητα, χωρίς οι LulzSec Reborn να αιτιολογήσουν μέχρι στιγμής την ενέργειά τους. Τον προηγούμενο μήνα, το γκρουπ υπέκλεψε πληροφορίες λογαριασμών 171.000 στρατιωτικών, μελών του millitarysingles.com.

Οι LulzSec Reborn εμφανίστηκαν στο προσκήνιο μετά την σύλληψη πέντε υψηλόβαθμων στελεχών των LulzSec, στις ΗΠΑ το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία τον περασμένο Μάρτιο. Οι LulzSec, εικάζεται πως συνδέονται εμμέσως και με το άλλο μεγάλο γκρουπ  Anonymous, οι οποίοι είχαν επιτεθεί και σε ελληνικούς στόχους. Κατά τη δράση τους, είχαν στοχοποιήσει ένα ευρύ φάσμα οργανισμών και εταιρειών, είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε απλά για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους…
Θεωρητικά, είχαν αποσυρθεί τον περασμένο Ιούνιο από την ενεργό δράση, αλλά ένα μήνα αργότερα, επιτέθηκαν στη βρεττανική εφημερίδα The Sun.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Υψηλόβαθμο στέλεχος των LulzSec προδίδει την ελίτ των Anonymous!Δεκτά στην εκδίκαση διαζυγίων τα προσωπικά δεδομένα από Η/ΥAnonymous: Έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά δεδομένα των ΗΠΑ!

Οι LulzSec Reborn υπέκλεψαν δεδομένα από το TweetGif | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα