Νέος Αρχηγός ΓΕΣ με αντιδράσεις

Ο μέχρι πρότινος διοικητής της πρώτης στρατιάς και γενικός επιθεωρητής του Στρατού, Κωνσταντίνος Γκίνης, είναι ο νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.Όπως δήλωσε ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, η παραίτηση του κ. Ζαζιά αποτελεί προσωπική επιλογή του ιδίου, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα όσα ακούγονται, όπως είπε, περί λίστας αποστράτων.

Αντιδράσεις κομμάτων

Αντίδραση για τις κρίσεις στις Ένοπλες  Δυνάμεις υπήρξε

από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και υπογράμμισε ότι φεύγοντας είχε αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, «που πρέπει να εφαρμόζεται με αντικειμενικό τρόπο, ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η επίδοσή του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό και μικροκομματικό κριτήριο». 

Για κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα, με αφορμή την παραίτηση του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρει στη δήλωσή του, ότι η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

«Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται γύρω από το θέμα της παραίτησης του αρχηγού ΓΕΣ», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, μετά την παραίτηση του αντιστρατήγου Κ. Ζιαζιά και καλεί την κυβέρνηση «να ενημερώσει τον λαό σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες και τις αντιθέσεις που η παραίτηση εκφράζει». 

Σχετικά άρθρα:

Νέος Αρχηγός ΓΕΣ ο Κωνσταντίνος ΓκίνηςΑιφνίδια παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣΟ νυν διοικητής του Δ” Σώματος Στρατού νέος αρχηγός ΓΕΣ;

Νέος Αρχηγός ΓΕΣ με αντιδράσεις | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα