Νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος από την τρόικα

Στην ανάγκη να συμφωνηθεί «το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν να παραπέμπουν σε αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, στα γραφεία του Κινήματος. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, οι εισηγητές του Τομέα Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φ. Σαχινίδης και Π. Κουκουλόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να επανεκτιμηθούν σε ρεαλιστική βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως η ύφεση για το 2012 που θα είναι μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας καθώς και ότι χρειάζεται όλη η συζήτηση να κινηθεί στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου, που προβλέπουν ρητά τη φιλική προς την Ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα νέο πιο δυναμικό ρόλο για την ΕΚΤ και τα ευρωπαϊκά ταμεία EFSF/ESM.

Εθεσε επίσης το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει και πρωτίστως το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία έτη.

Στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας συζητήθηκε επίσης αναλυτικά η επιτάχυνση των ρυθμών στις διαθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις και η ανάγκη να υποστηριχθεί η χώρα μας από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ώστε να υπάρξει το απόλυτα αναγκαίο αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο.

Οι επαφές με τα στελέχη της τρόικας θα συνεχιστούν μετά την επιστροφή του κλιμακίου στην Αθήνα.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος από την τρόικα | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα