Ν. Δένδιας: Ο ανέξοδος τουρισμός Εβρος – Αθήνα σταματά εδώ

Τη συνέχιση των επιχειρήσεων της Αστυνομίας σε πόλεις όλης της χώρας για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών προανήγγειλε με δηλώσεις του το Σάββατο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν έλεγχοι νομιμότητας σε καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και ότι θα επανέλθει ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς». Με την επιχείρηση «Ξένιος – Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο

αμπέλι, τόνισε ο Νίκος Δένδιας παρατηρώντας ότι «όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ». Ο κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής, ανέφερε, εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.

Σχετικές ειδήσεις:
«Ξένιος Ζευς» σε Έβρο και Αθήνα για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών

Θράκη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μεταφορά λαθρομεταναστών

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάθεση συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Ν. Δένδιας: Δεν θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη χαώδη και απαράδεκτη κατάσταση

Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όπως σημείωσε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δένδιας, η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια.

«Δεν θα διαρκέσει τρεις μέρες όπως όλα τα θαύματα» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί να επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη και απαράδεκτη κατάσταση.

Όπως συμπλήρωσε από την Δευτέρα, θα διενεργούνται από την Οικονομική Αστυνομία, συνεχείς έλεγχοι σε όλες τις περιοχές, ώστε να διαπιστωθεί η νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων, να υπάρξει πλήρης έλεγχος των αποδείξεων, να ελεγχθεί η κατοχή παραστατικών και να αντιμετωπιστεί η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων στις περιοχές του ευρύτερου κέντρου.

Επανέρχεται ο αστυνομικός της γειτονιάς

Ταυτόχρονα, θα επανέλθει ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Όπως ανέφερε έχει στα χέρια του, έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης.

Ο θεσμός αυτός, στις περιοχές αυτές θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη ώστε όπως ειπε, να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η επιχείρηση Ξένιος Ζευς, στοχεύει και στην αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των μεταναστών.

«Για εμάς δεν υπάρχει το παραμικρό φυλετικό κριτήριο δράσης. Δεν μας νοιάζει το χρώμα, το έθνος, η θρησκεία των παρανόμων. Το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση της νομιμότητας με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Keywords
Τυχαία Θέματα