Κοινός επιχειρησιακός σχεδιασμός ΗΠΑ – Τουρκία για την Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία θα διευρύνουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την Συρία, τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, μετά την συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Συνεργαζόμαστε στενά για την κρίση στη Συρία. Όμως τώρα πρέπει να περάσουμε στις πραγματικές λεπτομέρειες αυτό του επιχειρησιακού σχεδιασμού», επισήμανε η Κλίντον στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε «Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε

μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό».

Επίσης, η Κλίντον είπε πως υπάρχουν «σχέσεις» ανάμεσα στην Χεζμπολάχ, το Ιράν και την Συρία, οι οποίες «παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος Ασαντ».

Σφοδρές συγκρούσεις στη Δαμασκό

Στο μεταξύ, σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού, κοντά στην Κεντρική Τράπεζα της Συρίας ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και κυβερνητικά στρατεύματα, δήλωσε κάτοικος της συριακής πρωτεύουσας στο Ρόιτερς και πρόσθεσε πως πριν ξεσπάσουν οι συγκρούσεις σημειώθηκε έκρηξη.

Σχετική είδηση: Συρία: Τουλάχιστον 103 νεκροί-Βομβαρδισμοί σε Δαμασκό και Χαλέπι

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Κοινός επιχειρησιακός σχεδιασμός ΗΠΑ – Τουρκία για την Συρία | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα