Γ. Αυτιάς: «Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη»

«Η τηλεόραση και η ζωή κάνουν πάντα κύκλο» δηλώνει ο Γιώργος Αυτιάς στην «Espresso» και μιλάει για τη σεζόν που έφυγε αλλά και αυτή που έρχεται! Αύριο, Κυριακή, η εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» ρίχνει τίτλους τέλους. Ο δημοσιογράφος θα βρεθεί ξανά στις επάλξεις της ενημέρωσης μέσα από το κανάλι του Φαλήρου στις 25 Αυγούστου.

«Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, αφού από την απόλυτη καταστροφή του Alter βρέθηκα να κάνω εκπομπή στον ΣKAΪ. Αυτό δεν το περίμενα. Ολοι είπαν ότι “o Αυτιάς στο ΣΚΑΪ; Μήπως αλλάξει ο

Αυτιάς;” Oχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά οι ιθύνοντες στον ΣΚΑΪ απέδειξαν ότι θέλουν, στηρίζουν και τιμούν την πολυφωνία. Μετά από αυτό η επιτυχία ήταν δεδομένη» τονίζει ο πετυχημένος δημοσιογράφος και συμπληρώνει:

«Η ίδια εικόνα είχε ξαναγίνει στον Alpha το 2003 και αμέσως μετά ακολούθησε η καθημερινή πρωινή εκπομπή που γρήγορα κατέκτησε την κορυφή. Στη ζωή είναι όλα πιθανά. Μετά την καταστροφή που πάθαμε στο Alter, όταν όλα ήρθαν πάνω κάτω και 800 άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο, η ζωή απέδειξε ότι έχει απίστευτες εναλλαγές. Αρκεί τη δύσκολη ώρα να μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση, να σφίξεις τα δόντια και να πεις δεν θα με νικήσει η κρίση και η κακή ώρα».

Ο Γιώργος Αυτιάς εξομολογείται τις δυσκολίες που πέρασε μετά το κλείσιμο του Alter: «Δεν το έβαλα κάτω. Βρέθηκα στην Κύπρο να κάνω εκπομπή. Πάλεψα, αγωνίστηκα, έπρεπε να τα καταφέρω… Οι τηλεθεατές και η κοινωνία με στήριξαν στα δύσκολα. Απόδειξη, η επιτυχία στον ΣΚΑΪ».

Οσον αφορά τη φετινή σεζόν: «Φέτος το ρολόι πήγε ξανά στο 2003, με την ίδια επιτυχία, με τις ίδιες επιδόσεις, και μάλιστα είχε και την έκπληξη: κόψαμε το νήμα σχεδόν μαζί με το Mega, με σαφή υπεροχή στα θεωρούμενα νεανικά κοινά, τα οποία σημειωτέον κινούνται παράλληλα με τα άλλα κοινά. Σε αυτό η Μάγδα Τσέγκου έχει ξεχωριστή επιτυχία, αφού με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τις ειδήσεις προσεγγίσαμε και τους νέους» λέει και εξηγεί πώς κατάφερε να πάρει μεγάλο μερίδιο από την πίτα του δυναμικού κοινού:

«Η οικονομική κρίση έφερε δίπλα-δίπλα στο τηλεκοντρόλ κάθε ηλικία, αφού πλέον πλήττει κάθετα την οικονομία κάθε οικογένειας. Ο ισχνός μισθός του πατέρα, η περικοπή της σύνταξης της γιαγιάς είναι λιγότερο εισόδημα και για τον εγγονό φοιτητή. Το iPad πλέον του νέου κινείται παράλληλα με το ΕΚΑΣ της γιαγιάς».

Η επόμενη σεζόν θα βρει τον Γιώργο Αυτιά στο κανάλι του Παλαιού Φαλήρου, αφού όπως αποκαλύπτει θα συνεχίζει μέχρι νεωτέρας, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη και καθημερινή εκπομπή: «Στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ»!

Ο δημοσιογράφος δεν ξεχνά ποτέ πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς: «Σε αυτή την εκπομπή λειτουργούμε όπως οι Παρτιζάνοι! Μάγδα Τσέγκου, Αλέκος Βασιλόπουλος, Αγγελική Ζαρίφη και η αφεντιά μου. Κλείνουμε καλεσμένους, γράφουμε τίτλους, δημιουργούμε κάρτες, ετοιμάζουμε τα ρεπορτάζ. Λένε ότι είναι η πιο οικονομική εκπομπή της τηλεόρασης, δηλαδή βγάζει τα λεφτά της και παράλληλα πρωταγωνιστεί. Σε μια εποχή δύσκολα οικονομική αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό! Αυτό το αποτέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα