Ερωτική «λογοτεχνία» εκατομμυρίων δολαρίων και στο διαδίκτυο

Όσοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, διαβάζοντας τις «50 αποχρώσεις του γκρι» – το πορνογραφικό μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέα E.L. James, που έχει ως τώρα σημειώσει χιλιάδες πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο (στη χώρα μας, το πρώτο μέρος της τριλογίας κυκλοφορεί σε μετάφραση από τις εκδόσεις Πατάκη) – ίσως βρεθούν και πάλι σε αμηχανία διαβάζοντας την αμέσως επόμενη λογοτεχνική επιτυχία των ημερών. Ο λόγος για το ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «The Diamond Club», που ακολουθεί, στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ηλεκτρονικές εκδόσεις, ακριβώς «πίσω» από τις «50 αποχρώσεις του γκρι», που βέβαια είναι από τα πρώτα βιβλία σε πωλήσεις και στο διαδίκτυο.

Ακριβώς τη στιγμή που η κυρία E.L. James μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι κρατάει στα χέρια της το «σκήπτρο» της «βασίλισσας της ερωτικής – πορνογραφικής λογοτεχνίας», το «The Diamond Club», που κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον γράφτηκε από τη συγγραφέα Patricia Harkins-Bradle έρχεται να αποδείξει ότι «πορνογράφοι» στην εποχή μας υπάρχουν και μάλιστα διεκδικούν επίσης ένα μερίδιο από τα εκατομμύρια των πωλήσεων της ερωτικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι που προβληματίζει τους πιο «αναλυτικούς» στη σκέψη: Είναι άραγε λογοτεχνία η περιγραφή των οργίων και των «αρρωστημένων» για πολλούς ερωτικών πράξεων που ζωντανεύουν συχνά -χάρη στη ζωηρή φαντασία ή τις εμπειρίες ορισμένων συγγραφέων – στις σελίδες και στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών; Όσο η περιέργεια, ακόμα και των πιο «συντηρητικών» αναγνωστών φέρνει εκατομμύρια δολάρια στα «ταμεία» των εκδοτικών οίκων, η παραπάνω ερώτηση μπορεί μάλλον να μένει αναπάντητη. Εξάλλου, όπως δείχνουν τα φαινόμενα, μερικές φορές δεν έχει καν σημασία ποιος έγραψε στ” αλήθεια ένα βιβλίο. Πληροφορίες αναφέρουν, πως πίσω από το όνομα της Patricia Harkins-Bradle, «κρύβονται» οι Brian Brushwood και Justin Young, ένας μάγος – ταχυδακτυλουργός και ένας υπεύθυνος εκπομπών στο διαδίκτυο. Οι περιπέτειες της ηρωίδας του βιβλίου τους (Brianna Young), η οποία αποφασίζει μια μέρα να εκδικηθεί τον εκατομμυριούχο πρώην εραστή της, θα κάνουν – απ” ό,τι φαίνεται σύμφωνα με τις λίστες των πλέον εμπορικά επιτυχημένων (ηλεκτρονικών) βιβλίων – και τους ίδιους τους συγγραφείς εκατομμυριούχους.

Το «The Diamond Club», που αυτή τη στιγμή διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την υπηρεσία iTunes της εταιρίας Apple έχει λάβει, κατά μέσο όρο, 4,5 αστεράκια στην αξιολόγηση του από τους χρήστες, ένδειξη που σημαίνει ότι διαβάζεται και σίγουρα προκαλεί εντυπώσεις. Την τρίτη κιόλας ημέρα μετά από την ημερομηνία της κυκλοφορίας του (στις 29 Ιουλίου) έφτασε στην 4η θέση της λίστας του iTunes, ακολουθώντας, με διαφορά μιας θέσης, «τις 50 αποχρώσεις του γκρι». Σήμερα, βρίσκεται ακόμα στη 12η θέση της λίστας. Παρά την εμπορική επιτυχία του, οι κριτικές για το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αντιφατικές. Άλλοι το βρίσκουν ενδιαφέρον και «χυμώδες» και άλλοι το θεωρούν «σκουπίδι» και βρώμικο πορνογράφημα. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι, η ιστορία του βιβλίου βασίζεται σε

Keywords
Αναζητήσεις
erotiki logotechnia
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Παρουσία