Εντός € βλέπει την Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες δημοσκόπηση του Reuters

Στο μικροσκόπιο οικονομολόγων, μπαίνουν οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Reuters, με τις διαπιστώσεις για την Ελλάδα, να αλλάζουν ως προς την παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ. Οι προβλέψεις ωστόσο είναι δυσοίωνες σε σχέση με την ύφεση του 2012 και του 2013 καθώς και το έλλειμμα. Τον περασμένο Ιούνιο, προέβλεπαν συρρίκνωση

της ελληνικής οικονομίας 5,8% το 2012 και 1,3% το 2013, ωστόσο τώρα βλέπουν περαιτέρω ύφεση 6,6 και 2% την επόμενη χρονιά.

Outlook for euro zone strugglers darkens further – Reuters pollΑνέφτικτος ο στόχος για έλλειμμα κάτω του 3% το 2014

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters, 45 από τους 64 οικονομολόγους που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση βλέπουν την χώρα μας μέσα στο Ευρώ, εμφανώς περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που πήραν μέρος σε ανάλογη δημοσκόπηση τον Ιούνιο. (τότε ήταν 35 στους 64).

Περιμένουμε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει τις προσπάθειες να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο Ευρώ, όσο η χώρα προχωρά με τις μεταρρυθμίσεις δηλώνει o Marcus Sonntag οικονομολόγος της Merrill Lynch προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει κίνδυνος για μία ανεξέλεγκτη έξοδο σε περίπτωση που κοπεί η επίσημη χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στο έλλειμμα, οι οικονομολόγοι βλέπουν περαιτέρω μείωση του από το 9,3% πέρσι στο 8% φέτος (έναντι στόχου 7,3% το 2012) και μείωση 6,8% το 2013

Αυτό, επισημαίνεται, καθιστά μη εφικτό το στόχο για μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% στα τέλη του 2014.

Οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, προβλέπουν επίσης ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν θα πιάσουν τους στόχους μείωσης ελλείμματος οι οποίοι συμφωνήθηκαν με την Κομισιόν.

Για την Ισπανία μάλιστα εκτιμάται, σε ποσοστό 68% ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει υποβάλει αίτημα ευρύτερης οικονομικής στήριξης.

Μεταξύ των αδύναμων οικονομικά χωρών, μόνο η Ιρλανδία, δείχνει να βρίσκει το δρόμο προς μία μετριοπαθή ανάπτυξη, σχετικά σύντομα.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Εντός € βλέπει την Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες δημοσκόπηση του Reuters | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα