«Είδαν» το φως τους οι Ινδοί μετά από διήμερο μπλακ άουτ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία όλων των δικτύων ηλεκτροδότησης, η οποία είχε διακοπεί για δύο ημέρες σε περίπου 20 κρατίδια της βόρειας και ανατολικής Ινδίας, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της εταιρείας Power System Operation Corporation (PSOC), Κ. Σονε, μετά το χωρίς προηγούμενο, τεράστιο μπλακ-άουτ που στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 600 εκατ. κατοίκους της Ινδίας.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης

της βόρειας, της ανατολικής και της βορειοανατολικής Ινδίας σταμάτησε να λειτουργεί σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα έως και 600 εκατομμύρια πολίτες.

Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό ακινητοποιήθηκαν και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν, ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης και στην πρωτεύουσα Καλκούτα.

Επίσης, διασώθηκαν μετά από περίπου 6 ώρες οι περίπου 200 ανθρακωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην ανατολική Ινδία μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης που έπληξε τη μισή χώρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας, «πολλά κρατίδια ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και για το λόγο αυτό κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές».

BBC News: Power restored after huge Indian power cut

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Μπλακ – άουτ με το πρώτο χιόνιΠροσοχή: πιθανό γενικό μπλακ άουτ από τις 11.00 το πρωίΜπλακ άουτ για μια ώρα στην Ξάνθη, λόγω διακοπής ρεύματος

«Είδαν» το φως τους οι Ινδοί μετά από διήμερο μπλακ άουτ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα