ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ: Ικανοποίηση για την πρόοδο των συνομιλιών

Οι εμπειρογνώμονες των πιστωτών της τρόικας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσαν την Κυριακή στην Αθήνα έναν πρώτο κύκλο συνομιλιών με τους Έλληνες αξιωματούχους, για την οικονομική πολιτική που απαιτείται

με στόχο την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, την εξασφάλιση μιας σταθερής δημοσιονομικής θέσης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο δημοσιονομικό σύστημα σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που υποστηρίζεται από τα προαναφερθέντα τρία ιδρύματα.

Σε κοινό ανακοινωθέν της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ υπογραμμίζεται πως οι συνομιλίες για την εφαρμογή του προγράμματος ήταν παραγωγικές και υπήρξε μια συνολική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα το έργο τους τον Αύγουστο και τον προσεχή μήνα.

Η αντιπροσωπεία της τρόικας των πιστωτών αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για τη συνέχιση των συνομιλιών.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Ικανοποιητική πρόοδο διαπιστώνει ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤΙκανοποίηση της τρόικας από τις επιδόσεις του Σ.τ Ε.Νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος από την τρόικα

ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ: Ικανοποίηση για την πρόοδο των συνομιλιών | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα