Αντιδράσεις για το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Η Ρωσία καταδίκασε ως «επιβλαβή» την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Η Ρωσία καταδίκασε ως «επιβλαβή» την απόφαση για τη Συρία που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία καταγγέλλοντας ότι αυτή ισοδυναμεί με επίδειξη υποστήριξης προς τους εξεγερμένους που αγωνίζονται για να εκδιώξουν από την εξουσία τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο

Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε προς την 193εθνή Συνέλευση ότι το ψήφισμα που συνέταξε η Σαουδική Αραβία «υποκρύπτει κραυγαλέα υποστήριξη προς την ένοπλη αντιπολίτευση».

Η Ρωσία ήταν μεταξύ των 12 χωρών που καταψήφισαν το μη δεσμευτικό κείμενο, το οποίο καταδικάζει τη Δαμασκό και καλεί για μια πολιτική μετάβαση.

Το Παρίσι χαιρέτισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Συρία

«Η Γαλλία χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Συρία», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς, μετά την υιοθέτηση της απόφασης αυτής που επικρίνει την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας να ασκήσει πίεση στη Δαμασκό.

«Το ψήφισμα αυτό, για το οποίο η Γαλλία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, επιβεβαιώνει τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να βρει το δρόμο για μια αξιόπιστη έξοδο από την κρίση», προσθέτει ο υπουργός στην ανακοινωσή του.

Με αυτό το κείμενο, «η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις μαζικές και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και τη χρήση από το καθεστώς πολεμικών όπλων εναντίον του λαού του», σημειώνει επίσης ο Λοράν Φαμπιούς.

Το Λονδίνο εκφράζει την ικανοποίησή του για το «σαφές μήνυμα» της απόφασης

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ εξέφρασε την ικανοποιησή του για το «σαφές μήνυμα» που εστάλη σήμερα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο καθεστώς της Συρίας, και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δράσουν για να σταματήσει η σύγκρουση στη Συρία.

«Η απόφαση αυτή, που υποβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και υποστηρίχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος για να καταδικάσει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς, και να ζητήσει λογοδοσία», αναφέρει ο υπουργός σε ανακοινωσή του.

«Όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στη Συρία, η διεθνής πίεση θα εντείνεται», λέει ακόμη ο υπουργός.

«Το ψήφισμα εκφράζει σαφώς την ανάγκη για μια πολιτική λύση, χρειάζεται μια μόνιμη διεθνής πίεση στο καθεστώς για να το υποχρεώσει να ενεργήσει πρώτο, και ο (Μπασάρ) Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία», δήλωσε.

Ιράκ: Η απόφαση του ΟΗΕ επιβεβαιώνει «την απώλεια της νομιμότητας» του Άσαντ

Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), ο Κούρδος Αμπντέλ Μπασέτ Σάιντα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ «έχει χάσει κάθε νομιμότητα».

«Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση επιβεβαιώνει ότι το καθεστώς του

Keywords
Τυχαία Θέματα