Αναζητώνται δίκαιες λύσεις για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ

Σε αναζήτηση περικοπών κόστους 1,5 δισ., ισοδύναμων με εκείνες που απέρριψαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, που έχει περιθώρια ως τη Δευτέρα να συμπληρώσει το φάκελο, ο οποίος θα παραδοθεί στην τρόικα, αφού τον εγκρίνουν οι κυβερνητικοί εταίροι. Έντονα αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο γνωστός -πλέον- Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλίπ Ρέσλερ επανεμφανίστηκε με νέα

συνέντευξη στην οποία επισημαίνει πως οι έλληνες κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους.

Το υψηλότερο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης αναζητούν στην κυβέρνηση για να κλείσουν την τρύπα του 1,5 δις ευρώ που απομένει για την τελική μορφή που θα πάρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να λάβουν οριστικές αποφάσεις.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι :

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτηΠερικοπή 10% στις κύριες συντάξεις από 1400 ευρώ και πάνωΜαχαίρι στις συντάξεις του ΟΓΑΨαλίδι στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλωνΑναδρομική μείωση των εφάπαξ στα ΤαμείαΔραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχωνΚατάργηση αρκετών κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτωνΚαθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ στις δαπάνες φαρμάκων και περίθαλψης

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για νέες θυσίες ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ επανήλθε με σκληρές δηλώσεις απαντώντας στις προειδοποιήσεις Μπαρόζο και Σαμαρά. Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung, τόνισε ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους και μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει. «Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ», κατέληξε.

Στο μεταξύ νέα κόντρα ξέσπασε για την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό, τόσο για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί «επαναδιαπραγμάτευσης» που μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα, όσο και για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που θα οδηγήσει σε νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας και νέες φαιδρές δικαιολογίες των μνημονιακών κομμάτων για την ανάγκη λήψης και άλλων μέτρων.

«Η επαναδιαπραγμάτευση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες. Ούτε τους καλούς μαθητές θα κάνουμε απέναντι στους εταίρους μας, ούτε όμως και εκείνους που μόνο απαιτούν και δεν συμβάλλουν με τη στάση τους στην προώθηση μίας λύσης. Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους», τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο θέμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σκέτη κοροϊδία. Εμπαίζουν το λαό. Πέρα από τα κυβερνητικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την κατάργηση των μνημονίων έφτασε να κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι δεν αναδιαπραγματεύεται. Ο λαός δεν χρωστάει ούτε ευρώ. Χρειάζεται μονομερής διαγραφή του χρέους στο πλαίσιο της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία», σημειώνει στη Real News η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«

Keywords
Τυχαία Θέματα