Αναδίπλωση Μοσκοβισί για την Ελλάδα

Σε… παρεξήγηση απέδωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών την ερμηνεία των δηλώσεών του ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ αν δεν τηρήσει τους όρους του Μνημονίου.

Τόσο ο Πιερ Μοσκοβισί όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασαν την ισχυρή τους επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη βελγική

πρωτεύουσα, ο Όλι Ρεν αναγνώρισε μεν ότι η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής ήταν επώδυνο για πολλούς Έλληνες, ωστόσο ζήτησε από τη χώρα μας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε προς αυτό το σκοπό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

Από τον πλευρά του, ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία θέλει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ως θεμελιώδη και μοναδική λύση και ζήτησε «να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ» σημείωσε. Επίσης, επέμεινε ότι η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τον ελληνικό λαό, δίδοντας ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και ότι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.

Σχετικά άρθρα:

Αναδίπλωση Μέρκελ: Τα «μαζεύει» για το δημοψήφισμαΑντιδράσεις με αναδίπλωση ΓιλμάζΗ Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Αναδίπλωση Μοσκοβισί για την Ελλάδα | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα