Intel: Νέα γενιά mini PC μεγέθους όσο δύο iPhone!

Μια νέα γενιά πολύ μικρών υπολογιστών παρουσίασε η Intel, οι διαστάσεις των οποίων είναι μικρότερες από τα Mac Mini. Για την ακρίβεια, έχουν εμβαδόν 4 τετραγωνικές ίντσες, δηλαδή περίπου όσο 2 iPhone! O στόχος της τιμής είναι στα 400 δολάρια, με επεξεργαστή Core i3, 4GB RAM και 40GB mSATA SSD.

Και το όνομα αυτών, NUC.

Τα NUC, ή Next Unit of Computing, καταφέρνουν να ενσωματώνουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα σε μία εξαιρετικά μικρή συσκευασία και μάλιστα με πλήρη συνδεσιμότητα: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth και 3 USB 2.0 και 2 HDMI θύρες. Επίσης, ενσωματώνουν δύο θύρες SO-DIMM για επιπλέον μνήμη καθώς και mini PCIe θύρες για επεκτασιμότητα.

Η Intel, εκτός από την παραπάνω βασική σύνθεση, θα προσφέρει και επιπλέον επιλογές, με τους επεξεργαστές που θα ενσωματώνονται να ξεκινούν από τους πιο προσιτούς Celeron και να φθάνουν ακόμη και σε Core i7 μοντέλα!

Πριν την παρουσίαση των πρώτων NUC στην αγορά, η Intel θα αφιερώσει πολύ χρόνο για την εξέλιξη των συστημάτων ψύξης, αφού ένα δείγμα με Core i5 που παρουσιάστηκε στην Computex, κατά τη διάρκεια ενός Cinebench test, ανέβασε θερμοκρασία 79 βαθμών κελσίου, κάτι που βεβαίως είναι κατανοητό για έναν τέτοιο επεξεργαστή σε τόσο μικρό κουτί, αλλά όχι αποδεκτό.

Η AMD έχει αναπτύξει μια παρόμοια λύση για νέας γενιάς mini PC, το οποίο μάλιστα, σε αντίθεση με το NUC σχεδιασμό της Intel, ενσωματώνει και θύρα Ethernet, αφού το προορίζει κυρίως για εταιρικά περιβάλλοντα.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Super mini Η/Υ από την IntelMini PC απο την Stealth με Intel’s Core επεξεργαστέςΝέο HP Mini 1104 Netbook

Intel: Νέα γενιά mini PC μεγέθους όσο δύο iPhone! | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα