Η HP διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοπορία των πωλήσεων PC από την Apple

20:55 2/5/2012 - Πηγή: TechFan


Η HP ανακτήσε το στέμμα της ως κορυφαίος προμηθευτής υπολογιστών στον κόσμο, αφού η Apple την άρπαξε τον τίτλο τον περασμένο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η HP έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις πωλήσεις PC της Apple με περίπου 40.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2012, βάζοντας την HP και πάλι στην κορυφή. Οι αριθμοί συμπεριλαμβάνουν και το iPad

της Apple ως μέρος του αριθμού του υπολογιστών.
Η Canalys εξήγησε ότι το προηγούμενο προβάδισμα της Apple σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο τέταρτο τρίμηνο της εταιρείας του 2011 απο τις iPad πωλήσεις, η οποία αριθμεί 15 εκατομμύρια μονάδες. Όμως, μετά την περίοδο των διακοπών, η ταμπλέτα της Apple έπεσε στα 11,8 εκατομμύρια μονάδες, το οποίο έφερε συνολικά πωλήσεις PC της εταιρείας στις 15,8 εκατομμύρια μονάδες. Εν τω μεταξύ η πωλήσεις PC της HP παρέμειναν σταθερές.
Τους κορυφαίους πέντε προμηθευτές προσωπικών υπολογιστών συμπληρώνουν η Lenovo, η Acer και η Dell με αυτή τη σειρά. Η Lenovo στην τρίτη θέση είδε μια εντυπωσιακή από έτος σε έτος αύξηση 50 τοις εκατό, ενώ η Acer και η Dell και είχαν μια μικρή πτώση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Συνολικά αγορά των PC αυξήθηκε κατά 21 τοις εκατό σε 107 εκατομμύρια μονάδες, ενώ και οι πωλήσεις ταμπλετών αυξήθηκαν περισσότερο από το 200 τοις εκατό, οι πωλήσεις φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών PC αυξήθηκαν επίσης κατά 11 τοις εκατό και 8 τοις εκατό, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι πωλήσεις των netbook έπεσαν 34 τοις εκατό και συνέχισαν να πέφτουν για έξι συνεχόμενα τρίμηνα.

Σχολιασμός στο : forum

Πηγή : slashgear.com

Keywords
Τυχαία Θέματα