Η Apple παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου σήματος στον κόσμο

Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρία από το Cupertino. Λίγους μήνες πριν, η Apple κατάφερε να τερματίσει την 13 χρόνων μακρά βασιλεία της Coca Cola και να γίνει το πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα της Interbrand, και ακολουθείται από τους ομοίους της, όπως η Google, Microsoft, IBM,

κλπ. Τώρα το Forbes κυκλοφόρησε την λίστα με το πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα. Η Apple κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, τρίτη φορά στη σειρά, με εκτιμώμενη εμπορική αξία των 104,3 δισεκατομμυρίων $.

Η εταιρεία Cupertino ακολουθείται από τις Microsoft, Coca – Cola, IBM και την Google που συμπληρώνουν την πεντάδα. Οι επιχειρήσεις που εμφανίζονται στην δεύτερη και τρίτη σειρά είναι πολύ χαμηλότερα από την Apple όσον αφορά την εμπορική αξία, παρά το γεγονός ότι δαπανούν εκατομμύρια στη διαφήμιση και στις εκστρατείες μάρκετινγκ, τα οποία είναι πολύ περισσότερο από αυτά που η Apple δαπανά για διαφήμιση.

Η πιο ενδιαφέρουσα εταιρεία στη λίστα φαίνεται να είναι η Samsung, που κάθεται στην ένατη θέση στο πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα στον κόσμο, η οποία κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή της κατά 53 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ένα επιβλητικό 130 τοις εκατό τα τελευταία τρία χρόνια. Η κορεατική εταιρία ξόδεψε 4.400.000.000 δολάρια για τη διαφήμιση με αξία εμπορικού σήματος μόλις 29.500.000.000 δολάρια και τα έσοδα έφτασαν το επιβλητικά 181 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται, μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο top 5 σε λίγα χρόνια.

Πηγή :

Keywords
Τυχαία Θέματα