Το κόστος κατασκευής του iPhone 5

Πολύς ντόρος από την προηγούμενη Τετάρτη που παρουσιάστηκε το iPhone 5 από την Apple.

Fans, haters, όλοι έχουν άποψη για το πως είναι ή το πως θα έπρεπε να είναι η  νέα συσκευή της εταιρίας.
Η είδηση που μας ήρθε πρόσφατα από την εταιρία UBM TechInsights, δεν έχει να κάνει με το τι θα έπρεπε να είχε το iPhone 5 αλλά πόσο κοστίζουν αυτά που έχει.
Κατά αρχήν, όλα τα υλικά του… “5αριού”

(έκδοση 16GB) είναι πιο ακριβά από αυτά του 4S. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εκτίμηση της εταιρίας η οθόνη του iPhone 5 κοστίζει στην Apple 18 δολάρια για το πλαίσιο και 7.50 για την μεμβράνη αφής. Η κάμερα κοστίζει 10 δολάρια και ο επεξεργαστής 28 δολάρια. Οι κεραίες που ενσωματώνονται στην συσκευή (WiFi, Bluetooth και GPS) κοστίζουν μόλις  4 δολάρια. Αν συνυπολογίσουμε και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα, τότε το κόστος παραγωγής δεν ξεπερνάει τα 167.50 δολάρια!
Αν το συγκρίνουμε με τον προκάτοχο του (iPhone 4S) θα δούμε ότι το ποσό είναι αυξημένο καθώς για την κατασκευή του 4S η εταιρία χρειάζεται να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 132.50 δολαρίων. Ενώ το iPhone 4 κοστίζει μόνο 112 δολάρια για να παραχθεί.
Παρόλα αυτά η UBM TechInsights σπεύδει να ενημερώσει ότι τα ποσά αυτά είναι απλές εκτιμήσεις αφού το κινητό δεν έχει καν εμφανιστεί στην αγορά για να μπορέσουν να την ανοίξουν και να διαπιστώσουν το κόστος της. Παρόλα αυτά, υπόσχεται να δημοσιεύσει μία πολύ αναλυτική και έγκυρη ανάλυση μόλις κυκλοφορήσει η συσκευή.

Το κόστος κατασκευής του iPhone 5

Keywords
Τυχαία Θέματα