Πτώση πωλήσεων για τους υπολογιστές. Ανεβαίνουν Tablets και Smartphones

Οι συσκευές χειρός κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Πτώση 14% σημείωσαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, η μεγαλύτερη πτώση μέσα σε δύο δεκαετίες, καθώς τα tablet και τα smartphones κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά, ενώ οι καταναλωτές αποφεύγουν την αγορά PC που ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft,

Windows 8, αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποίησε αμερικανική εταιρεία πληροφορικής.
Η τεράστια πτώση, η οποία ξεκίνησε από το 2012, οφείλεται κυρίως στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά των tablet και των smartphones. «Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές φεύγουν από τους προσωπικούς υπολογιστές και πάνε σε άλλες συσκευές, όπως τα tablet και τα smartphones», δήλωσε ο αναλυτής Μικάκο Κιταγκάουα.

Όσο αναφορά τα Windows 8,σύμφωνα με την έρευνα, τα Windows 8 αποθαρρύνουν τους καταναλωτές από το να αγοράσουν ένα υπολογιστή με το λειτουργικό της Microsoft, αφού πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι μόλις που έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τα Windows 7. Ένας ακόμα παράγοντας αποτελεί επίσης πως οι καταναλωτές δεν έχουν χρόνο για να μάθουν κάτι καινούργιο και πως η αλλαγή τόσων χρονών αυτήν την εποχή θα τους οδηγήσει η επόμενη αγορά τους να είναι ένα tablet ή Smartphone.

Πτώση πωλήσεων για τους υπολογιστές. Ανεβαίνουν Tablets και Smartphones

Keywords
Τυχαία Θέματα