Άρθρο: Οι κονσόλες μετατρέπονται σε PC

.Η ενοποίηση στο χώρο του gaming είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε..

Για αρκετό καιρό, αναλυτές της gaming βιομηχανίας υποστήριζαν πως το PC θα “πεθάνει” σαν gaming πλατφόρμα λόγω των οικιακών κονσολών, και πιο πρόσφατα, λόγω των smartphones και tablets.

Παρόλα αυτά όμως, βλέπουμε πως το PC είναι η υγιέστερη πλατφόρμα σε πολλές κατηγορίες, και όπως μάθαμε πριν μερικές εβδομάδες, οι κονσόλες της επόμενης γενιάς όπως το PS4

και το ερχόμενο Xbox, θα βασίζονται πάρα πολύ στην τεχνολογία των υπολογιστών. Πιο συγκεκριμένα, και οι δύο κονσόλες θα χρησιμοποιούν προσαρμοσμένο υλικό απο την AMD, το οποίο θα είναι παραπλήσιο στα μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας, όπως APUs (accelerated processing unit).

Για την ερχόμενη κονσόλα της Sony, PlayStation 4, αυτό είναι μια τεράστια αλλαγή υλικού, καθώς το PlayStation 3 χρησιμοποιούσε πιο “εξωτικό” υλικό, τον Cell επεξεργαστή, ο οποίος παρόλο που ήταν δυνατός, προκάλεσε αρκετά θέματα σε third-party studios να αναπτύσσουν τα παιχνίδια τους ή και απλά να τα κάνουν port, καθώς τους ήταν δύσκολο να τα κάνουν να τρέχουν ικανοποιητικά στην κονσόλα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι αλλαγές δεν θα είναι τόσο μεγάλες, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε πως το ερχόμενο Xbox θα διατηρήσει την ίδια αρχιτεκτονική PC που χρησιμοποιήθηκε και στο Xbox360. Φαίνεται πως η Microsoft θέλει να συνεχίσει να έχει απλά τα πράγματα για τους developers, για να την προτιμήσουν για ακόμη μια γενικά ως lead platform, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα αυτή τη φορά, καθώς και το PS4 με την αλλαγή αρχιτεκτονικής είναι παραπλήσιο, και επίσης αρκετοί developers αρχίζουν να προτιμούν το PC ως πλατφόρμα ανάπτυξης για να αποδώσουν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στις ερχόμενες κονσόλες.

Άλλο ένα παρόμοιο στοιχείο μεταξύ PC και ερχόμενων κονσολών είναι η ψηφιακή διάθεση τίτλων. Αρκετά χρόνια τώρα στον χώρο των υπολογιστών, υπηρεσίες όπως το Steam της Valve και το Origin της ΕΑ (για λιγότερο καιρό η 2η), παρέχουν όλα τα καινούργια παιχνίδια στους gamers χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για διάθεση του τίτλου στο κοντινότερο κατάστημα της γειτονιάς τους. Φυσικά οι τιμές είναι πιο τσιμπημένες, αλλά αρκετές φορές μέσω προπαραγγελιών, προσφέρουν bonus, και το σημαντικότερο, κατέβασμα του τίτλο πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας για να είναι playable την ημερομηνία κυκλοφορίας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οι κονσόλες δεν θα έχουν οπτικό μέσο, απλά θα βασιστούν ακόμη περισσότερο στην ψηφιακή διάθεση τίτλων.

Άρθρο: Οι κονσόλες μετατρέπονται σε PC

Keywords
Τυχαία Θέματα