Review: Sleeping Dogs

09:50 6/9/2012 - Πηγή: GameSide

Ακροβατώντας σε δυο κόσμους.

Tο Sleeping dogs είχε ξεκινήσει την πορεία του ως “ανεξάρτητος τίτλος” κάποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι θα είναι τελικά sequel του True Crime αλλά πριν καλά-καλά αρχίσει η προσαρμογή του τίτλου στα δεδομένα της σειρά αγόρασε τα δικαιώματα η Square Enix, και το ξανάκανε “ανεξάρτητο τίτλο ”

.

Αυτή η διαδρομή του παιχνιδιού ώστε να φτάσει στα χεριά μας μόνο αρνητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί

αφού το τελικό αποτέλεσμα μας ανταμοίβει και με το παραπάνω.

Το Sleeping dogs είναι ένα open-world action adventure game που μας βάζει στο ρόλο ενός μυστικού αστυνομικού, ( του Wei Shen) και μας θέτει ως κύριο στόχο την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων του Hong kong μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ …. μιας πόλης που πάντα κάτι συμβαίνει και δεν είναι ιδιαίτερα φιλική.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι για να καταπολεμήσουμε τις εγκληματικές οργάνωσης θα πρέπει να εισχωρήσουμε σε αυτές.

Να γίνουμε μέλη τους και να συμμετέχουμε ενεργά στα αποτρόπαια εγκλήματα τους, καθώς κάθε κίνηση μας θέτει την κάλυψή της πραγματικής μας ταυτότητας σε κίνδυνο. Όποτε θα πρέπει να γίνουμε ένα άτομο υπεράνω υποψίας και για τις δύο πλευρές, ένας ιδανικός εγκληματίας και ένας αστυνομικός πρότυπο ταυτόχρονα.

Ξεκινώντας ένα βράδυ με βροχή!

Το παιχνίδι ξεκινάει όπως ένα καλό αστυνομικό θρίλερ με μια άκρως κινηματογραφική καταδίωξη στο νυχτερινό Hong kong. Εμείς κυνηγάμε έναν εγκληματία και εμάς μας κυνηγά η αστυνομία(!) που στο τέλος καταφέρνει να μας συλλάβει κιόλας!.

Οι καταδιώξεις είναι άκρως εντυπωσιακές στο ”Sleeping dogs”, θα πρέπει να περάσουμε μέσα από πόρτες, να σκαρφαλώσουμε τοίχους να σπρώξουμε περαστικούς που βρίσκονται στο δρόμο μας, να κάνουμε άλματα από στέγη σε στέγη και ένα σωρό αλλά τέτοια που παραπέμπουν περισσότερο σε παρκούρ.

Αφού μας συλλάβουν λοιπόν μεταφερόμαστε στις φύλακες (για λίγο) ως κοινός κακοποιός αλλά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σύντομα και μας αφήνουν ελευθέρους. Λίγο αργότερα θα δώσουμε και την πρώτη μας μάχη στα πλαίσια ενός γρήγορου tutorial.

Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι το κομμάτι του χειρισμού είναι ιδιαίτερο και καλοδουλεμένο προσφέροντας μια μοναδική και πολύπλευρη εμπειρία.

H μάχες μας παραπέμπουν σε σκηνές από κάποια ταινία του Τσάκι Τσαν, βασισμένες κυρίως σε πολεμικές τέχνες και θυμίζοντας αρκετά το σύστημα μάχη των Batman: Arkham City & Asylum, είναι ένα από πιο απολαυστικά κομμάτια του παιχνιδιού. Εντυπωσιακή είναι και η χρήση του περιβάλλοντος (environmental kills,) όπου μπορούμε να αρπάξουμε κάποιον αντίπαλο και να τον ρίξουμε σε έναν σκουπιδοτενεκέ ή σε κάποιον αεραγωγό για παράδειγμα, κάτι που θα μας φάνει πολύ χρήσιμο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερους από έναν αντίπαλους.

Φυσικά δεν λείπουν και οι ατελείωτοι πυροβολισμοί με τα δεκάδες διαφορετικά όπλα που μπορούμε να προμηθευτούμε.

Το παιχνίδι σαν open-world που είναι προσφέρει και διαφορές άλλες δραστηριότητες που

Keywords
Τυχαία Θέματα