Review: Once Upon A Time (TV)

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου της σειράς πριν από μερικές μέρες είναι η ώρα να σκεφτούμε τις εντυπώσεις που μας άφησε…

Μια αρχική αναφορά στην σειρά μπορείτε να δείτε στο άρθρο του Dr.Cooper, άπλα εδώ θα δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πάντα από την Αρχή:

Μια φορά και ένα καιρό σε μια χώρα πολύ πολύ μακριά ζούσε η Κακιά Βασίλισσα που ζήλευε την ευτυχία όλων των πλασμάτων των παραμυθιών που ζούσαν στην Χώρα αλλά περισσότερο από όλα ζήλευε και μισούσε την αγάπη της Χιονάτης και του Πρίγκιπα Charming (αρνούμαι να τον μεταφράσω ‘’Γλυκούλη’’).

Μετά λοιπόν από πολύ κόπο ,και με την βοήθεια του Ραμπελστιτσκιν, επινοεί και εφαρμόζει την μεγαλύτερη Κατάρα… Εξορίζει όλους τους κατοίκους της Χώρας σε ένα κόσμο δίχως μαγεία στον οποίο κανένας εκτός από την ίδια δεν θυμάται ποιος είναι και θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πάντα. Το μέρος αυτό είναι μια κωμόπολη εν ονόματι Storybrook στην επαρχία του Maine των Η.Π.Α.

Όμως δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα καθώς ο καρπός του ‘’αληθινού έρωτα’’ της Χιονάτης και του Πρίγκιπα επιβιώνει της Κατάρας και είναι η μονή που μπορεί να την σπάσει…

Αν ο πρόλογος σας φαίνεται γλυκανάλατος για τα δικά σας γούστα θα προλογίσω λέγοντας ότι έχετε δίκιο αλλά το Once Upon A Time δεν είναι μια σειρά που απορρίπτεις έτσι άπλα. Άλλωστε πως αλλιως θα μπορουσε να είναι; Είναι μια σειρα που μιλα για ηρωες πασιγνωστων παραμυθιων!

Πληροφορίες:

Η ιδέα της σειράς είναι εμπνευσμένη από τους συγγραφείς του Lost Edward Kitsis και Adam Horowitz που ενώ την είχαν σκεφτεί πολύ καιρό πριν, ωστόσο περίμεναν την ολοκλήρωση του Lost για να μην ‘’μπλεχτούν’’ τα δυο projects.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τους Ginnifer Goodwin  ως Μary Margaret Blanchard (Χιονάτη), Jennifer Morrison ως Emma Swan,   Lana Parrilla ως Regina Mills (Κακιά Βασίλισσα), Josh Dallas ως David Nolan (Prince Charming)  τον καταπληκτικό Robert Carlyle ως Μr. Gold (Ραμπελστιτσκιν) και πάρα πολλούς άλλους σε αντιστοιχία σχεδόν με κάθε χαρακτήρα παραμυθιού μπορείτε να θυμηθείτε.

Οι ηθοποιοί της σειράς κάνουν πολύ καλή δουλειά, αποδίδουν πολύ καλά τους διττούς ρόλους τους αλλά ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται ο Robert Carlyle. Ο συγκεκριμένος έχει ίσως τον πιο κομβικό/σκοτεινό ρόλο και όπως έχει αποδείξει ,σε όποια ταινία ή σειρά έχει παίξει, αποδίδει τέλεια. Θα είναι ο χαρακτήρας που θα αγαπήσετε ή θα μισείτε ή και τα δυο μαζί..

Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται 30 χρόνια από την εφαρμογή της κατάρας και την μεταφορά όλων στο Storybrook. Η κόρη της Χιονάτης (Emma)  η οποία προστατεύτηκε μεν από την Κατάρα, αφέθηκε δε να μεγαλώσει μόνη της σε ορφανοτροφείο, έρχεται σε επαφή με ένα μικρό αγόρι που της ανακοινώνει ότι είναι ο γιος της. Έτσι την φέρνει στο Storybrook που ο χρόνος είναι σταματημένος εδώ και 30 χρόνια μέχρι την στιγμή που η Emma Swan  μαθαίνει την απίστευτη ιστορία του γιου της περί κατάρας και φανταστικών ηρώων με αμνησία!!! Όπως είναι λογικό η Emma δεν πιστ

Keywords
Τυχαία Θέματα