Review: London 2012

09:10 7/7/2012 - Πηγή: GameSide

Κάθε τέσσερα χρόνια τα ίδια …

Εν έτη 2012, το υπερθέαμα ονόματι ολυμπιακοί αγώνες, έρχεται ξανά μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια να αφήσει το σημάδι του και αυτήν την φορά. Βέβαια, ένα τέτοιο γεγονός δεν γίνεται να μην συνοδευτεί μαζί με ένα ανάλογο βιντεοπαιχνίδι.

Το London 2012 αποτελεί το επίσημο βιντεοπαιχνίδι των ολυμπιακών αγώνων του 2012.  Η

εταιρία που επιμελήθηκε την δημιουργία του τίτλου, όπως επίσης και των προηγούμενων τίτλων της σειράς  είναι η Sega. Θέλοντας η εταιρία να φτιάξει ένα βιντεοπαιχνίδι που θα προσελκύσει μεγάλη μερίδα των gamers, έκανε δυνατή την υποστήριξη του Kinect, του PS Move καθώς και της 3D απεικόνισης του παιχνιδιού στις ανάλογες τηλεοράσεις.

Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε με την φράση “ή του ύψους ή του βάθους”. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είναι τυχαίος, καθώς το παιχνίδι συνεχώς μας δίνει την αίσθηση ότι οι δημιουργοί του, αφιέρωσαν χρόνο και κόπιασαν σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού και σε άλλα απλά αδιαφόρησαν.

 Gameplay

Στο London 2012, ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει τους δικούς του αθλητές για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά. Μέσα από τις ήδη υπάρχουσες επιλογές θα μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα του αθλητή, το στυλ των μαλλιών του και το πρόσωπο του. Οι εμφανισιακές  αλλαγές που θα κάνετε στον παίκτης σας, θα έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα στην επιλογή του εξοπλισμού του. Για παράδειγμα, αν ο αθλητής που διαγωνίζεται στην κολύμβηση έχει μαλλιά, θα φοράει το ειδικό σκουφάκι που χρειάζονται οι αθλητές της κολύμβησης, ενώ αν είναι φαλακρός δεν χρειάζεται τέτοιο σκουφάκι και έτσι θα διαγωνίζεται χωρίς αυτό.

Το «campaing» του παιχνιδιού εστιάζει στις μέρες που θα χρειαζόντουσαν στην πραγματικότητα για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών αγώνων. Κάθε ψηφιακή μέρα, θα μπορείτε να διαγωνίζεστε σε 2 διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Στόχος στο «campaing» του London 2012 είναι με βάση τα μετάλλια που θα συγκεντρώσετε να βγάλετε τους περισσότερους πόντους από τις υπόλοιπες χώρες. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετές φορές ο μοναδικός και πιο δύσκολος αντίπαλος θα είναι οι αθλητές που αντιπροσωπεύουν την Αγγλία (τυχαίο;).

Τεχνικός τομέας

Κάπου εδώ φτάνουμε στο σημείο που αιτιολογούμε τον χαρακτηρισμό που γράψαμε προηγουμένως. Το περιβάλλον και οι χώροι που διεξάγονται τα αθλήματα άλλοτε μας εντυπωσιάζουν με την λεπτομέρεια και τα έντονα χρώματα τους και άλλοτε μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πριν πόσα χρόνια φτιάχτηκε το παιχνίδι. Λεπτομέρειες, όπως οι φλέβες των αθλητών και οι σταγόνες του νερού αρκετές φορές δεν μας αποτρέπουν από το να μετρήσουμε τα pixel που είναι στα δέντρα πίσω από τον αθλητή καθώς είναι μετρημένα στο ένα χέρι.

Τα αθλήματα, όσο αφορά τον χειρισμό τους είναι πολύ απλά. Κάθε άθλημα χρειάζεται την χρήση , το πολύ τριών κουμπιών. Οι αντιθέσεις όμως κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους, κάποια από τα αθλήματα είναι πάρα πολύ εύκολα ενώ κάποια άλλα σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχει χαλάσει το 

Keywords
Τυχαία Θέματα