Review: Guacamelee!

Ακόμη ένας πολύ δυνατός τίτλος προστίθεται στη βιβλιοθήκη του PS3/PSVITA, με άρωμα από Μεξικό!

Από την DrinkBox Studios, την εταιρεία πίσω από τις ψηφιακή σειρά παιχνιδιών για PSN, Tales from Space, μας έρχεται το Guacamelee!, ένα ακόμα ψηφιακό διαμαντάκι και ταυτόχρονα το καλύτερο της εταιρείας. Το Guacamelee! είναι ένας open world

action/platform τίτλος, ο οποίος ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των Metroid του παρελθόντος καθώς και της σειράς Castlevania. Έχουμε δηλαδή έναν ανοικτό κόσμο όπου κινούμαστε ελεύθερα και ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες περιοχές ή αποκτούμε πρόσβαση σε ήδη υπάρχουσες με backtracking, αφού πρώτα αποκτήσουμε κάποια special κίνηση. Το platform στοιχείο κυριαρχεί ενώ δεν λείπουν και οι γρίφοι που προσθέτουν στην διαφορετικότητα και ποικιλία του τίτλου.Φυσικά όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με το σύστημα μάχης του τίτλου που εξελίσσεται ταυτόχρονα με την πρόοδο μας στο παιχνίδι.

Το σενάριο ακολουθεί λίγο στερεότυπα μονοπάτια αλλά η όλη αισθητική είναι που το ανεβάζει. Εμείς, ένας απλός Μεξικανός χωρικός , βρισκόμαστε μάρτυρες όταν ο κακός της ιστορίας, που πηγαινοέρχεται από τον κόσμο των Νεκρών, απαγάγει την κόρη του προέδρου και ταυτόχρονα σκοτώνει και εμάς! Μετά το θάνατο μας, μας δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουμε στον κόσμο των Ζωντανών φορώντας μια μαγική μάσκα και να γίνουμε πλέον ένας luchador (παραδοσιακοί μασκοφόροι παλαιστές)! Εκεί σιγά σιγά το παιχνίδι απογειώνεται, ένα βήμα τη φορά. Θα κληθούμε πλέον να παλέψουμε τους εχθρούς με γροθιές, λαβές και ειδικές κινήσεις που θα μαθαίνουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την απελευθέρωση της κόρης του Προέδρου.

Το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς ερχόμενος σε επαφή με το Guacamelle! είναι ο άριστος τεχνικός τομέας. Τα γραφικά του τίτλου έχουν το δικό τους ξεχωριστό art style, με έντονα πολύχρωμα backgrounds και έντονα γεωμετρικά σχήματα. Το animation των χαρακτήρων,αν και ιδιαίτερο, είναι άριστο. Τα διάφορα cutscenes και οι διάλογοι των χαρακτήρων γίνονται με τη χρήση “bubbles” με κείμενο, με την απουσία voice over, πράγμα το οποίο όμως δεν ενοχλεί και προσθέτει επιπλέον στην comic αισθητική που θέλει να μας περάσει ο τίτλος. Γενικά ο τίτλος έχει μια old school αισθητική ως προς τον σχεδιασμό του αλλά ταυτόχρονα έχει προσαρμοστεί στο τώρα, μη αφήνοντας παράπονο από τα καλογυαλισμένα γραφικά του. Εμπνευσμένος από την μεξικανική παράδοση και με ένα soundtrack που μας βάζει για τα καλά στους ρυθμούς των mariachi και του Μεξικού, το Guacamelee! πετυχαίνει πλήρως το σκοπό του με τον τεχνικό τομέα του.

Review: Guacamelee!

Keywords
Τυχαία Θέματα