Review: F1 2012

Οι ταχύτητες είναι ασύλληπτες και η μάχη ρόδα με ρόδα δεν σταματάει μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Το F1 2012 είναι εδώ με την Codemasters να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σοβαρά έχει δει τον θεσμό της F1 και την προσπάθεια της να σας μεταφέρει την ταχύτητα, την φινέτσα και την χλιδή του κόσμου της F1 διαμέσου της τρίτης συνέχειας του ομώνυμου παιχνιδιού στις περισσότερες παιχνιδομηχανές. Η νέα

έκδοση περιλαμβάνει πολλές αναβαθμίσεις και έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Με την πρώτη ματιά…..

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης με το παιχνίδι θα καταλάβετε ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές, άλλες προς το καλύτερο άλλες προς το χειρότερο αν και τα την γνώμη μου τα αρνητικά είναι μηδαμινά μπροστά σε όλες τις βελτιώσεις που υπάρχουν. Καταρχήν το κυρίως μενού θυμίζει κομμάτι από τα εργαστήρια εξέλιξης που βρίσκονται στην εγκαταστάσεις των ομάδων με την λεπτομέρεια απεικόνισης των μονοθεσίων να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και περιβάλλον που σε βάζει στο κλίμα της Formula 1. Το F1 2012 διαθέτει πληθώρα επιλογών σε σχέση με τους προκατόχους του αλλά κ αρκετές ελλείψεις κυρίως στον αγώνα όπως έλλειψη εμπλοκής στο πλήρη πρωτάθλημα με κάποιον από τους γνωστούς οδηγούς είναι και δείχνει ότι επίκεντρο του παιχνιδιού είναι το career mode με το champion mode να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων Δυστυχώς όσο και αν το περιμέναμε ο εν λόγο τίτλος αφόρα τον κόσμο της formula 1 αποκλειστικά εντός πίστας σε επίπεδο αγώνα, η off track δραστηριότητα λάμπει δια της απουσίας της και αναφερόμαστε στις δοκιμές εξέλιξης, στην χρηματοδότηση ομάδων αλλά και τις μετεγγραφές στελεχών αυτών.

Η ώρα της αλήθειας…

Η δράση εντός πίστας είναι καταιγιστική με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο και όπου το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται, η απόσταση μεταξύ της επιτυχίας και της καταστροφής να είναι πολύ μικρή. Με τα πρώτα ακόμη χιλιόμετρα που θα διανύσετε με το μονοθέσιο θα καταλάβετε ότι στον χειρισμό του μονοθέσιου έχουν γίνει θαύματα που πραγματικά ανεβάζουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά που ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας η κίνηση στο όριο φαντάζει αρκετά δύσκολη υπόθεση ακόμη και στους fan του είδους. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο συνολικό πάτημα του μονοθέσιου στην πίστα και την αλλαγή της συμπεριφοράς του ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του οδοστρώματος αλλά και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες αλλά και με την φθορά των ελαστικών, ακόμη έχει γίνει προσπάθεια για καλύτερη επίδραση των βοηθημάτων (KERS, DRS) πάνω στο μονοθέσιο ανεβάζοντας ακόμη πιο πολύ το επίπεδο εξομοίωσης .

Ελλείψεων συνέχεια….

Παρά τις αρκετές βελτιώσεις που έχουν γίνει δεν παύουν να αρκετές ελλείψεις σε αρκετούς τομείς. Το κυριότερο από αυτά είναι το AI των αντιπάλων που για ακόμη μία φορά είναι κατώτερο των περιστάσεων συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα F1. Ακόμη άξιο αναφοράς είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιπέδων δυσκολίας με την μη ύπαρξη στην ουσία μίας μέση οδού.

Γενικά…..

Το F1 2012 κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός με τα υψηλά επίπεδα εξομοίωσης να μην αφήνει ασυγκίνητους και του hardcore παίκτες του είδους. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα ένα update που να διορθώνει και να εμπλουτίζει το περιεχόμενο του κάτι που ως τώρα είναι άγνωστο για την Codemasters .

Τι μας άρεσε:

ΧειρισμόςΓραφικάΥψηλό επίπεδο εξομοίωσηςΣχεδιασμός μενούΕμπλουτισμός επιλογών αγώνα

Τι μας χάλασε:

AI αντιπάλωνΜεγάλη διαφορά μεταξύ των επιπέδων δυσκολίαςΈλλειψη update και patch

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για το review: PS3Είδος: RacingΚυκλοφορεί για: PS3, XBOX360, PCΗμερομηνία κυκλοφορίας: 21/09/2012Εκδότρια εταιρεία: CodemastersΕταιρία ανάπτυξης: Codemasters racingΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.codemasters.com/uk/f12012/

Review: F1 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα