Review: Assassin’s Creed III: Liberation

Ένα ταξίδι στην Νέα Ορλεάνη μέσα στα χέρια σου!

Η σειρά Assassin’s Creed έχει αγαπηθεί αυτή τη γενιά όσο κανένα άλλο multiplatform franchise. Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει να εισβάλει στον χώρο των φορητών κονσολών (Altair Chronicles και Discovery για το iOS και το Bloodlines στο PSP), αλλά αυτή τη φορά κατάφεραν και μετέφεραν ακριβώς την εμπειρία των Assassin’s Creed που κυκλοφορούν στις οικιακές

κονσόλες στο νέο φορητό της Σόνυ. Το Assassin’s Creed III: Liberation καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις και είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε, ενώ σε κάποια σημεία παρ’ όλα αυτά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά.

Το σενάριο του παιχνιδιού, όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά, είναι αρκετά περίπλοκο και ενδιαφέρον. Ζούμε τα γεγονότα μέσα απο τα μάτια της Αβελίν, μία μιγάδα δολοφόνος με Γαλλική και Αφρικάνικη καταγωγή που ζει μία τριπλή ζωή στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα. Άλλες φορές είναι μία δεσποινίς της καλής τάξης, μία σκλάβα αλλά και μία Ασσασίνα που πολεμά για την ελευθερία των αδύναμων κατά τη διάρκεια του γαλλικού και ινδικού Πολέμου, γεγονότα που οδηγούν στην αμερικάνικη επανάσταση.

-Εντυπωσιακά γραφικά για φορητή κονσόλα!

Η Αβελίν είναι κόρη ενός πλούσιου Γάλλου έμπορα και μιας σκλάβας από την Αφρική. Εξαιτίας της θέσης που είχε ο πατέρας της, κατάφερε και έδωσε την ελευθερία στην γυναίκα και στην κόρη του γλυτώνοντας ‘τες από την σκλαβιά και την φτώχεια. Παρ’ολα αυτά, η σκλαβιά είναι κάτι που στοιχειώνει το μυαλό της Αβελιν, και σε συνδυασμό με την εξαφάνιση της μητέρας της και τον δεύτερο γάμο του πατέρα της, την καθιστούν ιδανική για την Αδελφότητα των Ασσασίνων. Έτσι, χρησιμοποιεί της δυνατότητες της για να επαναφέρει στη τάξη τη Νέα Ορλεάνη τιμωρώντας τους δυνατούς που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς σκλάβους.

Τα γεγονότα του Γαλλικού και Ινδικού πολέμου, η σύγκρουση με τους Ισπανούς και η Αμερικάνικη Επανάσταση είναι ένα πλούσιο και ενδιαφέρον υπόβαθρο για το σενάριο αλλά δυστυχώς η αφήγηση του παιχνιδιού δεν μεταφέρει καλά το κλήμα της εποχής εκείνης αφήνοντας μας λίγο στη σκιά που αφήνει ο σκοπός κάθε αποστολής που συνήθως είναι κάτι αιματηρό. Αυτό είναι κάτι που κρύβει τον χαρακτήρα της Αβελίν και δεν τον αφήνει να λάμψει ιδιαίτερα.

Τα γραφικά του τίτλου είναι ένα απο τα καλύτερα δείγματα για το μέλλον του PSvita, και μας μεταφέρουν απο την Νέα Ορλεάνη ώς τους βάλτους έξω απο αυτήν, αλλά και σε χιονισμένα τοπία! Οι χάρτες δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο στα παιχνίδια των οικιακών κονσολών, αλλά σφύζουν απο ζωή και είναι όμορφα φτιαγμένοι. Προσεγμένα μοντέλα (ιδιαίτερα αυτό της Αβελίν), και με τα περισσότερα textures να είναι σε καλή ποιότητα σίγουρα τα γραφικά είναι στα θετικά του τίτλου.

 - Κυκλοφορεί και οπλοφορεί!

Στον τομέα του ήχου δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ωραίες μελωδίες που μας συντροφεύουν στο ταξίδι μας μέσα στη πόλη ή στη ζούγκλα, αλλά και τα ηχητικά εφε είναι σε καλό επίπεδο (αν και κάπως αδύναμα ορισμένες φορές). Στο κομμάτι της υποκριτικής, όλοι

Keywords
Τυχαία Θέματα