Review: Anarchy Reigns

Το χάος και η αναρχία μπροστά στα μάτια μας.

Το Anarchy Reigns πρόκειται για ένα δυναμικό παιχνίδι από την Platinum Games, υπεύθυνη για τη δημιουργία των Bayonetta, Vanquish και του αναμενόμενου Metal Gear Rising Revengeance, όπου μπορείτε να βγάλετε τα ψυχικά σας απωθημένα μέσα από ατελείωτο κλωτσομπουνίδι τόσο σε multiplayer όσο και σε single

player επίπεδο. Άνθρωποι και cyborgs γίνονται μαλλιά κουβάρια στο Anarchy Reigns με τη συμμετοχή αρκετών γνωστών χαρακτήρων που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενους τίτλους όπως τα Madworld και Bayonetta, παρόλα αυτά το πόνημα της Platinum Games σαν αρχική εκτίμηση δεν είναι κακό αλλά είναι κατώτερο των περιστάσεων σχετικά με ότι μας έχει συνηθίσει το εν λόγω studio έως τώρα.

Το Story αναζητείται!

Το ότι πρόκειται για έναν budget brawler τίτλο ηταν γνωστό καθώς το Anarchy Reigns έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά της Ιαπωνίας από το περασμένο Ιούλιο έχοντας μάλιστα αποσπάσει θετικά κατά γενική ομολογία σχόλια. Αυτό που ανακαλύψαμε με το που έφτασε ο τίτλος στα χέρια μας είναι ότι η single player εμπειρία βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το ζυγό να κλίνει προς το δεύτερο. Αρχικά να αναφέρουμε ότι στο story mode μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των χαρακτήρων Jack και Leo ενώ το tutorial που ακολουθεί θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί οι μηχανισμοί gameplay, οι κινήσεις και τα χτυπήματα του εκάστοτε χαρακτήρα είναι η ουσία της υπόθεσης. Από εκεί και πέρα θα κληθείτε να ξυλοφορτώσετε ή να μετταλοκόψετε ότι βρεθεί στο δρόμο σας σε stages που θυμίζουν open world μεταπηδώντας από rally point σε rally point για να προχωρήσετε στην επόμενη δοκιμασία. Το single player είναι σαφώς δευτερεύον στο Anarchy Reigns και εξυπηρετεί στο ξεκλείδωμα χαρακτήρων, που ομολογουμένως είναι αρκετοί και ενδιαφέροντες, για το on-line multiplayer mode που παρουσιάζει το περισσότερο ενδιαφέρον και εκεί κρύβεται η διασκέδαση του χάος που καλούμαστε να δημιουργήσουμε.

On-Line I Like

Όταν ξεκινήσαμε το παιχνίδι πριν απο αρκετές μέρες οι ευρωπαϊκοί on-line servers δεν είχαν ακόμα ανοίξει (λογικό καθώς η ημερομηνία κυκλοφρίας αργούσε ακόμη) και δεν κρύβουμε τον προβληματισμό μας που αναπτύχθηκε περί τίνος παιχνιδιού πρόκειται καθώς από την off-line ενασχόληση μας ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση είχαν πάει περίπατο. Πριν λίγες μέρες που όλα μπήκαν στη σωστή τροχιά και το on-line multiplayer ήταν διαθέσιμο και στη γηραία ήπειρο τα σύννεφα της αμφιβολίας μας άρχισαν ενα ενα να διαλύονται. Όλα τα γνωστά multiplayer modes που γνωρίζουμε απο άλλους τίτλους αλλά και ακόμα περισσότερα είναι παρόν, όπως team deathmatch, capture the flag, survival, Vs, Mad Survival, Rugby (ναι, όντως πρόκειται για το γνωστό Αμερικάνικο ποδόσφαιρο) και φυσικά το Battle Royale mode με υποστήριξη 16 παικτών όπου πραγματικά η κατάσταση που επικρατεί είναι χαώδης και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Οι χαρακτήρες που μπορούμε να επιλέξουμε είναι 18 στο συνολικό αριθμό συμπεριλαμβανομένου την Bayonetta που διατίθεται ως free downloadable character. Το εντυπωσιακό στοιχείο αναρχίας του παιχνιδιού είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να μεταβάλλουν άρδην την έκβαση μιας μάχης. Αεροπλάνα και φορτηγά που συγκρούονται, ηφαιστιακή λάβα που εκρήγνυται και γιγάντιοι εχθροί είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συμβάλλουν στη γενικότερη αναταραχή που θα δημιουργείτε με τα combos σας.

Στον τεχνικό τομέα το Anarchy Reigns κινείται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τη συνολική εικόνα του τίτλου, δηλαδή ικανοποιεί αλλά δεν εντυπωσιάζει. Τα μοντέλα των brawler χαρακτήρων είναι προσεγμένα και το animation εξυπηρετεί ευλαβικά το σκοπό του, παρόλα αυτά κάποια special effects που θυμίζουν προηγούμενη γενιά κονσολών και μερικά ακόμα τεχνικα μικροπροβληματακια τύπου πτώσης του framerate (χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα) προκαλούν μία ελαφριά σύγχυση.

Τι κρατάμε;

Η Platinum Games είναι εμφανές ότι στο Anarcy Reigns κάτι άλλο είχε στο μυαλό της αρχικά και τελικά σε κάτι άλλο κατέληξε όπου κρατάμε τη διασκέδαση που προσφέρει το on-line multiplayer και αφήνουμε στην άκρη το single κομμάτι. Όπως προείπαμε πρόκειται για έναν budget τίτλο που στην ελληνική αγορά θα τον βρείτε γύρω στα 30 ευρώ θεωρώντας την τιμή αξιοπρεπή.

Τι μας άρεσε:

Τα combos και special movesTo on-line multiplayer κομμάτι του τίτλου

Τι μας χάλασε:

Η ανύπαρκτη ιστορία τουΜπερδέμενο σύστημα εξέλιξης του single-playerΜικροπροβλήματα στο τεχνικό τομέα

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: XBOX 360Είδος: ActionΚυκλοφορεί για: XBOX 360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/01/2013Εκδότρια εταιρία: Sega Εταιρία ανάπτυξης: Platinum Games
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.sega.com/anarchyreigns/

Review: Anarchy Reigns

Keywords
Τυχαία Θέματα