Τέλος για το Τοkyo String Quartet

Δημιουργήθηκαν το 1969 και μετά από 43 ολόκληρα χρόνια δράσης τα μέλη του παγκοσμίως γνωστού Tokyo String Quartet αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη ιστορία του στο τέλος της σεζόν 2012-13.

Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε ότι τα δύο εναπομείναντα αυθεντικά μέλη της ορχήστρας, ο βιολιστής Kazuhide Isomura και ο βιολονίστας Kikuei Ikeda θα αποσυρθούν τον Ιούνιο του 2013 και οι άλλοι δύο, ο βιολονίστας Martin Beaver και ο τσελίστας Clive Greensmith)

θα ξεκινούσαν την αναζήτηση νέων μελών. Όπως σημείωσε όμως πριν από ημέρες ο Beaver σε ανάρτηση στο επίσημο site της ορχήστρας: «Το να αντικαταστήσεις ένα μέλος που στέκεται τόσα χρόνια ταυτόσημα με το όνομα του Tokyo String Quartet είναι πολύ δύσκολο. Το να βρεθούν αντικαταστάτες για 2 μέλη είναι πραγματικά ηράκλειο έργο. Αποφασίσαμε λοιπόν να τερματίσουμε σε αυτό το σημείο την πορεία μας».Το κουαρτέτο κλείνει την ανακοίνωσή του ευχαριστώντας το κοινό που στο παρελθόν αλλά και μέχρι σήμερα τους ακολουθούσε, τους υποστήριζε και τους ενθάρρυνε όλο αυτό το διάστημα.

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα