"Ο Γνωστός μας Άγνωστος Κύριος Γκάτσος" ξανά στο Τριανόν

Το Τριανόν συνεχίζει και τη νέα σεζόν να φιλοξενεί μία παράσταση που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, και επιστρέφει! Ο Γνωστός μας Άγνωστος Κύριος Γκάτσος,της Μάνιας Παπαδημητρίου, μία παράσταση που όπως έγραψε στο Musicpaper.gr o Γιώργος Β. Μονεμβασίτης "Το Υπουργείο Παιδείας (αν υπάρχει), ή το Υπουργείο Πολιτισμού (αν υπάρχει και αυτό,
στον τόπο μας), όποιο είναι καθ’ ύλην αρμόδιο, τέλος πάντων, θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή, όλοι οι μαθητές Λυκείου της Ελληνικής επικράτειας. Γιατί δεν διδάσκει απλώς, με γοητευτικό τρόπο τον βίο του σπουδαίου ποιητή Νίκου Γκάτσου. Αποτελεί συνάμα και ένα εξαίρετο μάθημα Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας". Θα παρουσιάζεται ξανά στο Τριανόν για 12 μόνο παραστάσεις από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Σε πείσμα των καιρών και των επιταγών της τρόικας κάποιοι συνεχίζουν να τραγουδούν τα τραγούδια που αγαπήσαμε και να διαβάζουν το έργο των ποιητών μας στα ελληνικά.. αλλά για πόσο ακόμα;

Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και την προηγούμενη σεζόν στο Τριανόν είναι μια παράσταση με μουσική και τραγούδια αγαπημένα σε στίχους του ποιητή. Στηριγμένη σε πληροφορίες γι’ αυτόν από άλλους συνοδοιπόρους του – Α. Εμπειρίκο, Ο Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Μ. Χατζιδάκι. Μια παράσταση με την μοναδική προσωπική αφήγηση του Ν. Γκάτσου για τα παιδικά του χρόνια από το πρόσφατο βιβλίο της Αγαθής Δημητρούκα.

Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τον Νίκο Γκάτσο, μέσα από μια παράσταση που αποδίδει με ευαισθησία, χιούμορ και ζωντάνια τη δυναμική του ποιητή και της εποχής του, ανατρέχοντας παράλληλα στην ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων της χώρας που τον γέννησε.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Επιλογή Κειμένου – Υλικού Video: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη, Έφη Μουτσιανά
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Πέρσα Σταματοπούλου
Video Art: Ευαγγελία Χρηστάκου
Μουσική Επιμέλεια: Τάσος Αντωνίου, Μαρίνα Χρονοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπαρί

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Τάσος Αντωνίου, τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο
Θεοδώρα Ευγενάκη τραγούδι
Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη τραγούδι
Αγαπητός Μανδαλιός
Μάνια Παπαδημητρίου, τραγούδι

Παίζουν οι μουσικοί:
Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο
Μαρίνα Χρονοπούλου, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν

Είσοδος: 10 euro / 8 euro – μειωμένο
Ώρα έναρξης: 20.00
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Τηλ.: 210 8215469

Keywords
Τυχαία Θέματα