Όταν υποκλίθηκε (και) η Μπαρτσελόνα

Τη χρονιά που πρωτοεμφανίστηκαν τα ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε στη Λεωφόρο την Μπαρτσελόνα. Η ατάκα «τι λες τώρα» ενός εκ των πρωταγωνιστών του Big Brother, όταν σκόραρε ο Μπασινάς, έγινε το σλόγκαν των ημερών...
Το 2002, σαν σήμερα 3 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ακόμη μια μεγάλη ευρω-επιτυχία.
Τις χρονιές που η «παράγκα» μεσουρανούσε στο δύσμοιρο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έδειχνε την αξία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνη τη χρονιά που ξεκίνησε με τον αήμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο του, το Τριφύλλι τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του έχοντας αντιπάλους την «αήττητη» Αρσεναλ, τη γερμανική Σάλκε και τη Μαγιόρκα. Στη δεύτερη φάση των ομίλων, ο Παναθηναϊκός με τον Σέρχιο Μαρκαριάν πια στον πάγκο, προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης , την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο και τη Σπάρτα Πράγας και στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα.
Mε αφορμή τη Ριζούπολη, η «κυβερνητική» εφημερίδα της «αυλής» έδωσε το σύνθημα και μέσα σε δύο χρόνια η ομάδα των ευρω-θριάμβων ήταν παρελθόν. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Απριλίου 2002 όταν στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Αγγελου Μπασινά!

Δυστυχώς, αυτή η ομαδάρα με παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό και της Εθνικής που αργότερα κατέκτησε το Euro, δεν στηρίχθηκε από τους ελληνικούς θεσμούς. Αντιθέτως πολεμήθηκε λυσσαλέα από το παρασκήνιο, όσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδειχνε ανήμπορη (ή έστω χωρίς τη διάθεση) να την προστατεύσει. Τελικά, στα τέλη της επόμενης περιόδου, με αφορμή τη Ριζούπολη, η «κυβερνητική» εφημερίδα της «αυλής» έδωσε το σύνθημα και σιγά-σιγά, μέσα σε δύο χρόνια η ομάδα των ευρω-θριάμβων ήταν παρελθόν. Έπρεπε να περάσουν πέντε «στείρα» χρόνια για να γευτεί ξανά ευρωπαϊκές επιτυχίες ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, κατά τη «διετία της υγείας».
Keywords
Τυχαία Θέματα