«Βόμβα» Αναστασιάδη: «Δανεικός στην Καλαμάτα ο Βαζέχα»!

Δανεικό στην Καλαμάτα είχε δώσει τον Κριστόφ Βαζέχα ο Παναθηναϊκός το 2000, σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη!
Μία αποκάλυψη– βόμβα έσκασε διά στόματος Άγγελου Αναστασιάδη: Ο Παναθηναϊκός -στα πρώτα βήματα του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο τιμόνι της ΠΑΕ- είχε παραχωρήσει δανεικό στην Καλαμάτα
τον Κριστόφ Βαζέχα, την περίοδο 2000-2001! Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος υποστηρίζει πως κατάφερε και κράτησε τη ζωντανή ιστορία του Συλλόγου στο Τριφύλλι «με τα χίλια ζόρια»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άγγελος Αναστασιάδης και η οποία αφορούσε τον ΠΑΟΚ, όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του Γκαρσία απάντησε:

«Ήταν μεγάλο κομμάτι στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα: Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό μου είπαν ότι έδωσαν δανεικό στην Καλαμάτα τον Βαζέχα. Τελικά τον κράτησα με τα χίλια ζόρια γιατί τον ήθελα στα αποδυτήρια. Ήταν πρωταθλητής. Τελικά εγώ έφυγα και ο Βαζέχα έπαιξε άλλα δύο χρόνια».
Μπορεί πράγματι το 2000 ο Παναθηναϊκός να ήταν πλήρης επιθετικά, αφού το Νικόλα Λυμπερόπουλο πλαισιώσει ο Γκόραν Βλάοβιτς και αργότερα αποκτήθηκε και ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε (ενώ συμπλήρωναν το ρόστερ και ο Γιώργος Νασιόπουλος και ο... «καρχαρίας» Χέλγκι Σίργκουτσον). Όμως το να δανείζεις σε μία μικρομεσαία ομάδα την ίδια σου την ιστορία, έναν παίκτη σύμβολο, είναι τουλάχιστον «άκομψο».

Η ίδια φιλοσοφία απαξίωσης των «σημαιών» του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζει τον τρόπο διοίκησης και τα χρόνια που ακολούθησαν. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που αγαπήθηκαν από την κερκίδα και που είχαν οδηγήσει σε ευρώ-επιτυχίες το Τριφύλλι, αποχώρησαν από την ομάδα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Για την ιστορία, αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο Αναστασιάδης, γιατί μπορεί η ομάδα να διέθετε αξιόλογους επιθετικούς, όμως τελικά ο Βαζέχα ήταν ο παίκτης που τερμάτισε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν, με 13 τέρματα.

Το 2000-01, μάλιστα, έβαλε άλλα τρία καθοριστικά γκολ στην Ευρώπη (κόντρα στην Πολόνια εκτός έδρας στο 2-2, το τέρμα του Παναθηναϊκού στο 1-1 με τη Λα Κορούνια, αλλά και το τρίτο γκολ των «πρασίνων» στο 3-1 επί της Γιουβέντους).

Δύο χρόνια αργότερα, άλλα δύο γκολ του Βαζέχα (κόντρα στη Λίτεξ Λόβετς, στο 2-1 του επαναληπτικού στη Λεωφόρο) έσπρωξαν τον Παναθηναϊκό σε μία ξέφρενη πορεία μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου UEFA. Σκεφτείτε πώς θα είχε διαμορφωθεί η ιστορία αν ο «τρελός, ο Πολωνός» βρισκόταν δανεικός στην Καλαμάτα και πόσο λιγότερους πονοκεφάλους θα είχε εκείνη την περίοδο ο Μουρίνιο, αφού ποτέ δεν θα έβρισκε στο δρόμο του τους «πράσινους»…
Keywords
Αναζητήσεις
λα κορουνια ροστερ 2000, βλαοβιτς γκοραν βιογραφια
Τυχαία Θέματα