trigono gontzos filippidis tzigger

Το... τρίγωνο Γκόντζος - Φιλιππίδης - Τζίγγερ
Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι αυτός που συνέδεσε τον Κώστα Γκόντζο με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με τα γνωστά καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό αποτελέσματα...
Η ένωση «ιδιοκτήτης Βαρδινογιάννης» - «εκδότης Γκόντζος» αποδείχτηκε καταστροφική για το Τριφύλλι. Οι δύο φίλοι (σύμφωνα με τον Τζίγγερ) είχαν για χρόνια στα χέρια τους τις τύχες του Παναθηναϊκού. Ο μεν συμβούλευε και ουδέποτε ασκούσε κριτική μέσω της εφημερίδας του, κάνοντας το άσπρο μαύρο, ενώ
ο δε αποφάσιζε.

Ενδιαφέρον έχει κάτι ίσως όχι και τόσο γνωστό σε πολλούς. Το ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών. Ποιος είναι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού που άνοιξε την πόρτα του ιδιοκτήτη Γιάννη Βαρδινογιάννη στον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Γκόντζο.

Το όνομά του... Άγγελος Φιλιππίδης.

Mε αφορμή την πτήση του πρώην προέδρου του Τριφυλλιού με την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ισπανία, και κυρίως εξαιτίας των δηλώσεών του για τη Ριζούπολη, καταπιαστήκαμε με το πρόσωπό του. Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι οφείλουμε να καταγράψουμε και τα θετικά της παρουσίας του Φιλιππίδη στο σύλλογο, κατά την τριετία 2000-2003.

Πρώτα απ’ όλα έχει συνεισφέρει σε εμπορικό επίπεδο με συμφωνίες συμφέρουσες για τον Παναθηναϊκό. Καλύτερη όλων τα τηλεοπτικά δικαιώματα που εκτόξευσαν τα έσοδα της ΠΑΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγοραστούν ορισμένοι ακριβοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι -άλλοι περισσότεροι, άλλοι λιγότερο- προσέφεραν στην ομάδα.

Σε γενικές γραμμές, η λογική του Φιλιππίδη ήταν πως για να αυξηθούν τα έσοδα του Παναθηναϊκού έπρεπε πρώτα να αυξηθούν τα έξοδα. Λογική που, ως γνωστόν, δεν ασπάστηκε ποτέ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Επί Άγγελου Φιλιππίδη ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη και είχε στις τάξεις του καλούς προπονητές.

Όπως τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται με τις καλύτερες προθέσεις, έτσι και ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήλπιζε ότι μια «φρέσκια» Παναθηναϊκή εφημερίδα, θα μπορούσε να σταθεί και να αντιμετωπίσει την ερυθρόλευκη μιντιακή λαίλαπαΑπό την άλλη, υπάρχει και η πίσω όψη του νομίσματος, δηλαδή το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί που η Παράγκα αλλά και η Ριζούπολη «έκλεβαν» τίτλους από τον Παναθηναϊκό, με τον πρόεδρό του να μην αντιστέκεται. Μοναδική «αχτίδα» αντίδρασης, το... ντου στη Λεωφόρο στο επεισοδιακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον διαιτητή Ευθυμιάδη, όταν τα πάντα είχαν τελειώσει. Όταν η ζημιά είχε ήδη γίνει. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και εκείνη τη χρονιά, ο Φιλιππίδης είχε δουλέψει σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού, ωστόσο είδε ότι τίποτα δεν αλλάζει και ήρθε η έκρηξη.

Για τη Ριζούπολη και τη μη αντίδρασή του, ούτε καν μέσω ανακοίνωσης, αλλά κυρίως για τη «νομιμοποίηση» των επαίσχυντων εκφράσεων του Σωκράτη Κόκκαλη που δείχνουν το επίπεδο της ομάδας του λιμανιού του Πειραιά, αφού χαρακτήρισε «κότες» τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχει γίνει ολόκληρο θέμα στο GreenZone (διαβάστε εδώ περισσότερα).
Keywords
Αναζητήσεις
tzigger filippidis
Τυχαία Θέματα