Τεν Κάτε: «Θα λάμψει κι άλλο ο Σιμάο»

Για τον Σιμάο Μάτε Τζούνιο, για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού και για το EURO 2012 μίλησε ο Χενκ Τεν Κάτε...
Ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Προπονητής που κέρδισε φανατικούς λάτρεις αλλά και άσπονδους εχθρούς είναι ο Χενκ Τεν Κάτε. Το σίγουρο είναι πως πολεμήθηκε πολλές φορές άδικα από όλα σχεδόν, συντονισμένα, τα ΜΜΕ,
για λόγους που μόνο αυτά γνωρίζουν (και οι υπόλοιποι υποψιάζονται).

Δημοσιογράφος της εφημερίδας Goal επικοινώνησε με τον Ολλανδό τεχνικό, με αφορμή την πιθανή μεταγραφή του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ από την ομάδα που προπονεί στην Κίνα. Ο Τεν Κάτε μπορεί αρχικά να μη θέλησε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση, όμως κατέληξε στο «θα τον βελτιώσω ακόμα περισσότερο».

Μίλησε ακόμα για τον Παναθηναϊκό, σημείωσε πως είναι ενήμερος για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και πως ελπίζει να βρει σύντομα τον δρόμο του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο EURO 2012, τόνισε πως είδε το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος και πως χάρηκε που είδε παλιούς παίχτες του όπως ο Καραγκούνης, ο Νίνης, ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσουράνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε στην εφημερίδα «Goal»:

Κύριε Τεν Κάτε, καλησπέρα, σας τηλεφωνώ από την Ελλάδα…

«Από την Ελλάδα; ΟΚ, αυτό κι αν είναι έκπληξη… Πώς και με θυμηθήκατε;»

Μάλλον εσείς μας… θυμηθήκατε. Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν πολύ καλά διασταυρωμένες πηγές που αναφέρουν πως είστε σε προχωρημένες συζητήσεις και κοντά σε συμφωνία με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Την επιβεβαιώνετε ή τη διαψεύδετε αυτή την πληροφορία;

«Χμ… Το μόνο που μπορώ να σας επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή είναι ότι πάντοτε με ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Και ναι, ο Σιμάο είναι ένας από αυτούς. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σας;».

Θα έλεγα ότι πιο πολύ ήταν μια… χαρακτηριστική «απάντηση Χενκ Τεν Κάτε». Έχετε, άλλωστε, ένα ξεχωριστό στιλ να επιβεβαιώνεται ή να περνάτε κάτι με τον δικό σας τρόπο, χωρίς να λέτε απευθείας «ναι».

«(γελάει). Ναι… Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα είμαι».

Τον Παναθηναϊκό τον παρακολουθείτε καθόλου;

«Όχι όσο θα ήθελα. Από το Ίντερνετ μαθαίνω κάποια πράγματα κι αυτά όσο μπορώ να καταλάβω μέσω μεταφράσεων. Γνωρίζω, όμως, ότι εδώ και καιρό έχει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τέτοια ώστε και να κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης».

Αλήθεια είναι, αλλά τουλάχιστον το κομμάτι «Ευρώπη» κατάφερε να το «σώσει» στο φινάλε η νέα διοίκησή του. Αλλά όντως έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα…

«Αυτό είναι λυπηρό. Είχα μία εντελώς διαφορετική εικόνα στο μυαλό μου. Μιας ομάδας που είχε σχετική οικονομική άνεση, που μπορούσε να σχεδιάζει πιο ψηλά βήματα και που κάθε χρόνο συμμετείχε στο Champions League. Τι να πω; Ελπίζω να βρει σύντομα τον δρόμο του…».

Θα επιστρέψω στο θέμα του Σιμάο…

«Επιμένεις…».

Ναι, γιατί ξέρω ότι ήταν – αν όχι ο πλέον αγαπημένος – σίγουρα ένας από τους 3-4 πιο αγαπημένους παίκτ
Keywords
Τυχαία Θέματα