Τα θρυλικά ρεκόρ του... αήττητου

Ρεκόρ λιγότερων φάουλ σε εκτός έδρας ματς, λιγότερα συνολικά φάουλ κατά, λιγότερες κίτρινες κάρτες, κανένα πέναλτι κατά, καμία κόκκινη κάρτα. Γράφει ο Σκορπιός...
Όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε πώς κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Όταν οι οπαδοί της «θυγατρικής» ομάδας ξεσηκώνονται και επαναστατούν τότε σημαίνει
πως τα όρια ξεπεράστηκαν.

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη το απίστευτο αυτογκόλ και τα αστεία σφυρίγματα του διαιτητή Σπάθα (σίγουρα κάνει περήφανο τον μπαμπά που έχει μείνει στις μνήμες του φίλαθλου κοινού για το «ο Ολυμπιακός να κερδάει…»), και ας δούμε τα απίστευτα ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά.

Στον δρόμο για το… αήττητο, η «ομάδα – ντροπή», του «πρωταθλήματος – ντροπή» έκανε τα λιγότερα φάουλ σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Το νούμερο 7 συγκλονίζει...

Την 15η αγωνιστική στην έδρα του 5ου της κατάταξης Πανιώνιου, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να διαπράξει μόλις 7 φάουλ σε εκτός έδρας αγώνα. Πρόκειται για ρεκορ στο φετινό πρωτάθλημα και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΟΣΦΠ και στον διαιτητή Ηλία Σπάθα για το κατόρθωμά τους.

Θυμίζουμε πως πριν δύο αγωνιστικές, όταν ο Παναθηναικός στο ίδιο γήπεδο αντιμετώπισε τον Πανιώνιο, η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι «κυανέρυθροι» τότε έδειχναν να προσπαθούν πολύ περισσότερο και οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τα διπλάσια φάουλ από ό,τι ο ΟΣΦΠ (13) για να τους ανακόψουν. Στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν απείλησε ούτε καν με γεμίσματα, αφού έκαναν μόλις 9, έναντι τών 22 που έκαναν στο ματς με το Τριφύλλι.
Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στο δρόμο για το... αήττητο:

Ο ΟΣΦΠ είναι η ομάδα με τα λιγότερα φάουλ κατά (198 σε 15 αγώνες).Παραμένει με διαφορά η ομάδα με τις λιγότερες κίτρινες κάρτες (έχει δεχτεί 16 σε 15 αγώνες - ο επόμενος είναι ο Πανθρακικός με 36, περισσότερες από τις διπλάσιες!).Μαζί με τον Πανθρακικό είναι η μόνη ομάδα που δεν έχουν υποπέσει σε πέναλτι.Κόκκινη κάρτα; Ούτε για αστείο. Ο Ολυμπιακός έχει γλυτώσει δεκάδες φορές την κόκκινη κάρτα, η οποία φαίνεται πως απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να βγει σε ποδοσφαιριστή του. Είναι η μόνη ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει αποβληθεί παίκτης της.
Και μιας και καταπιαστήκαμε με το ρεκόρ του ΟΣΦΠ σε φάουλ κατά του σε εκτός έδρας ματς, ενδιαφέρον έχουν και τα νούμερά του στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Στο γήπεδο δηλαδή Καραϊσκάκης, όπου οι κανόνες, ως γνωστόν, διαφέρουν:

- Την 6η αγωνιστική, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός έκανε μόλις 4 φάουλ (δεν γίνονται ούτε σε οικογενειακό διπλό αυτά...)

- Την 9η με τον ΟΦΗ έκανε μόλις 6 φάουλ.

Τυχαία όλα αυτά; Δε νομίζω...

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα