Τα παράδοξα της «πράσινης» απόδοσης

Δώσε καλό αντίπαλο στους παίκτες του Παναθηναϊκού και θα παίξουν μπάλα...
Η φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού είναι απογοητευτική. Άλλοι τα έχουν ρίξει στα οικονομικά, άλλοι στους προπονητές, άλλοι στην ποιότητα των παικτών για τις τραγικές εμφανίσεις της ομάδας. Όλες όμως οι πιθανές εξηγήσεις «συγκρούονται» με το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο κόντρα σε όλους τους δυνατούς αντιπάλους
που συνάντησαν.

Τα καλύτερα παιχνίδια του φέτος ο Παναθηναϊκός τα έκανε κόντρα στον πρώτο Ολυμπιακό, κόντρα στην Τότεναμ εντός και εκτός, κόντρα στη Μάλαγα στην Ισπανία. Έτσι και στην Τρίπολη, εναντίον μίας δυσκολοκατάβλητης ομάδας όπως ο Αστέρας, οι «πράσινοι» έφυγαν με το Χ εξαιτίας ενός κάκιστου διαιτητή και ενός ατομικού λάθους.

Μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να μην κέρδισε ο Παναθηναϊκός είτε λόγω διαιτησίας (τον ΟΣΦΠ και τον Αστέρα) είτε λόγω αστοχίας (τη Μάλαγα) είτε ανωτερότητας του αντιπάλου (Τότεναμ), όμως σε κάθε περίπτωση έδειξε πως διαθέτει παίκτες που μπορούν να πετύχουν πολλά, που έχουν πλάνο, ικανότητες και αγωνιστικό τσαμπουκά. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως τα καλύτερα του ματς το Τριφύλλι τα έχει κάνει και με τους τρεις προπονητές που έκατσαν φέτος στον πάγκο του.

Από την άλλη, οι ίδιοι παίκτες είναι που έφαγαν τρία γκολ από κάποια Μάριμπορ και από κάποια Βέροια, που ισοφαρίστηκαν αστεία από τον Άρη των χιλίων προβλημάτων και από τον Πανθρακικό και έχουν κάνει… χαρούμενη κάθε μικρομεσαία επαρχιακή ομάδα.

Σε κάθε παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκαν και ακόμα και σε αυτά που δεν κέρδισαν, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Αντιθέτως στα θεωρητικά εύκολα ματς έκαναν τους φιλάθλους να βλαστημούν.

Πιθανότατα βέβαια όλα αυτά να είναι τυχαία!
Keywords
Τυχαία Θέματα