Πρόκριση με χαμόγελα

Πρώτη παράσταση μπροστά στο κοινό του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο έδωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε τον Πανιώνιο με 82-61 και πήρε το εισιτήριο για τους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Kαλή εμφάνιση από Μπράμος, Σχορτσιανίτη, Ούκιτς και Ματσιούλις...

Tα αποκαλυπτήρια του Παναθηναϊκού
για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 έγιναν σήμερα στο Ο.Α.Κ.Α. μπροστά στον κόσμο του. Το Τριφύλλι επιβλήθηκε επί του Πανιωνίου με σκορ 82-61 και πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι έτοιμος αυτή τη χρονική στιγμή με τόσα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του, αλλά παρουσίασε πολύ καλά δείγματα γραφής και κατά περιόδους έπαιξε και ελκυστικό μπάσκετ, με αποκορύφωμα το 4ο δεκάλεπτο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν διερευνητικά στο παρκέ, με το Τριφύλλι να ξεκινά με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Άρμστρονγκ και Πάνκο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-3 με τον Πάνκο να έχει 5 πόντους, αλλά οι «κυανέρυθροι» απάντησαν γρήγορα, και με καλάθι του Πέιν προηγήθηκαν με 7-8 στο 5'. Οι συνεχείς αλλαγές του Αργύρη Πεδουλάκη «έσφιξαν» την άμυνα, αλλά στην επίθεση χρειάζεται ακόμα χρόνος για να βρίσκονται οι παίχτες με κλειστά μάτια. Με δύο τρίποντα του Γιόνας Ματσιούλις, το α΄ δεκάλεπτο έληξε με 22-16. Αρνητικό στοιχείο τα δύο γρήγορα φάουλ τόσο του Άρμστρονγκ, όσο και του Σχορτσιανίτη.

Στο β΄ δεκάλεπτο, με τον Γάιο Σκορδίλη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στο +10, 26-16 και μετά το 26-20 (ύστερα από καλάθι του Γιάνκοβιτς στο 12') ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σερί 8-0, με όπλο την καλή του άμυνα, φθάνοντας στο 34-20. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε χαλάρωση, έπεσε ο ρυθμός και ο Πανιώνιος κατάφερε με καλό passing game και ελεύθερα σουτ να μειώσει το σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ στο 36-28.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Σκουρτόπουλου μείωσαν στους τέσσερις (36-32), όμως με επιθετικές πρωτοβουλίες από τους Ματσιούλις και Ούκιτς το Τριφύλλι ξέφυγε με δώδεκα (51-39). Ο Πανιώνιος, ωστόσο, δεν κατέθεσε τα όπλα, και με κινητήριους μοχλούς τους Πέιν και Μίλμπουρν μάζεψε τη διαφορά και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 56-48.

Σο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και ξεδίπλωσε στο παρκέ πολλές από τις αρετές του. Με πρωταγωνιστές τον Σχορτσιανίτη και τον Ούκιτς η διαφορά εκτοξεύθηκε, ενώ ο σέντερ του Τριφυλλιού ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα κάτω από το καλάθι.

Τα τρίποντα των Γιαννόπουλου, Μπράμου, Ματσιούλις έκαναν το σκορ 69-52 στο 34'. Ο τελευταίος έκανε το 71-53, ενώ ο Ούκιτς έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (77-57).

Δύο λεπτά προτού λήξει το παιχνίδι μπήκε στο παιχνίδι ο 15χρονος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Μάλιστα πρόλαβε και σημείωσε με κάρφωμα καλάθι σε εξαιρετικά αναπτυσσόμενο αιφνιδιασμό.

Το παιχνίδι έληξε με ζεστό χειροκρότημα και τον ύμνο του Παναθηναϊκού να τραγουδιέται από τον κόσμο στις εξέδρες, οι οπο
Keywords
Τυχαία Θέματα