Οι Τρεις Σωματοφύλακες (και ο Μπ' Οροβιάν) θα σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για τον Άθω Μώραλη, τον Πόρθο Ιωαννίδη, τον Άραμη Σαρρή και τον Μπ' Οροβιάν που πήραν το ξίφος τους και είναι έτοιμοι να βγάλουν από το βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο!
Βάσανα τέλος! Παράγκες τέλος! Φιλικά σωματεία, σκάνδαλα, περίεργες αλλαγές προγράμματος, στημένοι αγώνες και στημένα... επεισόδια, γκρεμισμένοι φούρνοι τέλος! Οι τρεις σωματοφύλακες είναι εδώ! Μαζί τους και ο Μπ' Οροβιάν. Αναλαμβάνουν να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα τα καταφέρουν.

Δύο Γιώργηδες
και δύο Γιάννηδες θα πετύχουν ό,τι δεν κατόρθωσε κανένας στη θέση τους εδώ και δεκαετίες. Θα ξεβρωμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα του δώσουν τη χαμένη του αίγλη. Την αξιοπιστία του. Θα χαρίσουν απλόχερα αίσθηση δικαιοσύνης. Δύο Γιώργηδες και δύο Γιάννηδες βγάζουν το ποδόσφαιρο από το βούρκο που είχε κυλήσει και το παραδίδουν καθαρό στη φίλαθλη κοινότητα.

Είναι άλλωστε γνωστό πως και οι τρεις (μαζί και ο Μπ' Οροβιάν) μόνο για την πρόοδο του αθλητισμού ενδιαφέρονται και μοχθούν!

Ο Άθως Μώραλης έχει αποδείξει το αίσθημα fair play που τον κυριεύει στα τελευταία ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Καταδίκασε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πυροβολούσαν τον Αλέξη Τζόρβα, ενώ την επόμενη χρονιά, στο «ντέρμπι της ντροπής» μπήκε ανάμεσα στους... επιστήμονες και τον Τζιμπρίλ Σισέ για να προστατεύσει τον Γάλλο από τα χτυπήματα που δεχόταν.

Ο Πόρθος Ιωαννίδης είναι ο «καθηγητής της ευγενούς άμιλλας». Πώς αλλιώς να βαφτίσουμε τον προπονητή της ομάδας που φροντίζει να ξεδιψάνε μέχρι και οι αντίπαλοί του, προσφέροντας τους νερά;

Ο Άραμης Σαρρής θα επιλέξει τους καλύτερους διαιτητές που θα φέρουν επιτέλους αξιοπιστία στο προϊόν. Είναι γνωστή η αντικειμενική του σκοπιά. Φάνηκε περίτρανα την περασμένη σεζόν όταν έστειλε στο δικαστή τον κακό Ζεσουάλδο Φερέιρα που τα έβαζε με τους Έλληνες ρέφερι. Έχει μάλιστα υποσχεθεί πως θα πράξει αναλόγως και με τους Πάντελιτς, Τοροσίδη, Μανιάτη που έβριζαν χυδαία το διαιτητή Κωνσταντινέα (αυτόν με τον φούρνο...) στη φυσούνα της Ξάνθης. Πέρασε... λίγος καιρός από τότε, όμως καταλαβαίνω το φόρτο εργασίας του και είμαι σίγουρος πως θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Ο Μπ' Οροβιάν; Αυτός είναι υπόδειγμα ηθικής. Άνθρωπος με αξίες! Ο διαιτητής της Ριζούπολης έκανε κάτι που λίγοι το γνωρίζουν. Μπορεί να μη διέκοψε ένα ματς που ποτέ δεν έπρεπε να ξεκινήσει, όμως κούνησε το δάχτυλό του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τους είπε «σας παρακαλώ κύριοι να μην πετάτε τουβλά και πέτρες, αν σας είναι εύκολο».

Οι τρεις σωματοφύλακες και ο Μπ' Οροβιάν είναι εδώ! Ενώνουν τα ξίφη τους και φωνάζουν με μία φωνή: «Όλοι για έναν!». Δεν εξηγούν ποιος είναι αυτός ο «ένας» αλλά υποθέτω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι άλλωστε;
Υ.Γ. Αν ο Άραμης Σαρρής αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ, ας ρίξει μία ματιά στα σκονισμένα συρτάρια των γραφείων της ομοσπονδίας. Ίσως βρει το περίφημο δελτίο του περσινού φιλικού Ίντερ - Ολυμπιακός. Μπορεί μετά να το στείλει στη νέα ομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα