25/2: Οι κοτρόνες, οι «ψευτόμαγκες» και ένα παλικαρίσιο διπλό (vid)

Πώς οι μάγκες παίχτες του Παναθηναϊκού κέρδισαν με 3-4 τον ΟΣΦΠ και τις ψευτομαγκιές των επιστημόνων, σαν σήμερα στις 25/2 του 1990...
Ένα τούβλο, καμιά δεκαριά πέτρες και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους οι «επιστήμονες της 7» έφαγε στο κεφάλι ο Αντώνης Νικοπολίδης, από τον... περήφανο λαό στον οποίο μετέπειτα «υποτάχτηκε». Σαν σήμερα, στις 25 Φεβρουαρίου 1990, ο Παναθηναϊκός
έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το «Γ. Καραϊσκάκης», νικητής με 3-4, σε ένα δραματικό, με όλη τη σημασία της λέξεως, ματς.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς να σημειωθεί κανένα γκολ. Στο δεύτερο όμως τα τέρματα διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Καλιτζάκης με κεφαλιά στο 49’. Η απάντηση του ΟΣΦΠ ήταν άμεση και στο 50΄ ο Ντέταρι έγραψε το 1-1 με σουτ στην κλειστή γωνία του Νικοπολίδη.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, όμως ήταν άτυχος, καθώς σημάδεψε τέσσερις φορές το αντίπαλο δοκάρι. Το τέταρτο δοκάρι ήταν και το πιο επεισοδιακό. Ο Μαραγκός εξαπέλυσε βολίδα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε εμφανώς μέσα από τη γραμμή του τέρματος του ΟΣΦΠ.

Ο διαιτητής Γερμανάκος σφύριζε αδιάφορα και ζήτησε να συνεχιστεί το ματς. Τελικά, ο επόπτης έδειξε τη σέντρα και ακολούθησε το χάος...

Οι πέτρες έπεφταν βροχή στον αγωνιστικό χώρο, ο 19χρονος τότε Νικοπολίδης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, οπαδοί και των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, η αστυνομία τα έβαζε με τους καμεραμέν και ο αγώνας διακόπηκε.

Μέσα στις άσχημες εικόνες του παιχνιδιού κρατάμε και την αντιαθλητική ενέργεια των παιχτών του ΟΣΦΠ, οι οποίοι επιχείρησαν να συνεχίσουν το ματς την ώρα που ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού ήταν πεσμένος στο έδαφος, κάνοντας μία επίδειξη της γνωστής πειραιώτικης ηθικής και του πνεύματος του Fair Play, στοιχεία που τους συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Μετά από 10 λεπτά οι ποδοσφαιριστές ξαναβγήκαν στο χορτάρι και το παιχνίδι άρχισε από το 1-2 που είχε σταματήσει. Ο ΟΣΦΠ μπήκε πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τον «παγωμένο» Αμπαδιωτάκη που είχε αντικαταστήσει τον Νικοπολίδη, ο οποίος είχε αποχωρήσει με ανοιγμένο κεφάλι και ισοφάρισε με τον Τσαλουχίδη στο 82΄.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έβαλαν από ένα ακόμα γκολ η καθεμία. Στο 84΄ ο Κώστας Αντωνίου έγραψε το 2-3 για τον Παναθηναϊκό και στο 88΄ ο –τότε ερυθρόλευκος- Στράτος Αποστολάκης ισοφάρισε εκ νέου για τους Πειραιώτες με ένα συρτό σουτ, όπου η μπάλα αναπήδησε σε κάποιο μάρμαρο που πέταξαν οι «επιστήμονες» στον αγωνιστικό χώρο, ξεγελώντας τον Αμπαδιωτάκη που είχε εκτιναχθεί σωστά στη γωνία του.

Οι «πράσινοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στις καθυστερίσεις, με μία σπάνιας ομορφιάς ενέργεια, ο Σαμαράς πέρασε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του, σούταρε και χάρισε στο Τριφύλλι ένα σπουδαίο και παληκαρίσιο διπλό. Τέσσερα γκολ και τέσσερα δοκάρια σε ένα ματς που θα μπορούσε η ομάδα με προπονητή τον πεθερό του Ντέταρι να είχε δεχτεί δέκα γκολ!

Δείτε τα στιγμιότυπα εκείνου του ντέρμπι, όπως τα κατέγραψε η κρατική τηλεόραση:
Keywords
Τυχαία Θέματα