Μόνο στην Ελλάδα απαγορεύεται να κερδίσει ο μικρός τον «μεγάλο»

Όσο το ελληνικό φίλαθλο κοινό (όσοι άτυχοι αντέχουν ακόμα…) παρακολουθούσε μία ακόμα φαρσοκωμωδία, στην Αγγλία άπαντες χειροκροτούσαν την κυπελλούχο Γουίγκαν.

Η τρίτη από το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ κέρδιζε μία από τις πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο, τη Μάντσεστερ Σιτι. Η ομάδα που στο πρωτάθλημα της χώρας της συγκέντρωσε μόλις 35 βαθμούς σήκωνε στα ουράνια το τρόπαιο απέναντι στους «πολίτες» που μάζεψαν περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς (73).

Γιατί; Γιατί αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η μαγεία που καθιστά το ποδόσφαιρο τον βασιλιά των αθλημάτων σε όλες
της χώρες πλην της Ελλάδας, όπου τα πάντα είναι προκαθορισμένα και εξαρτώμενα από εξωποδοσφαιρικούς παράγοντες. Εδώ, ο μικρός απαγορεύεται να κερδίσει τον μεγάλο. Εδώ, ο πρωταθλητής και κυπελλούχος επιβάλλεται από άτυπους νόμους να φοράει ερυθρόλευκα. Εδώ, οι μικρομεσαίες ομάδες «ψάχνονται» για να σκαρφαλώσουν στο «άρμα» και μόλις νοιώσουν πως αδικούνται... φωνάζουν και από πάνω.

Τη μαγεία του ποδοσφαίρου τη στερείται το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας εδώ και μιάμιση δεκαετία. Του έχουν επιβάλει ένα εκτρωματικό προϊόν, στο οποίο ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος, ακόμα και όταν δεν το αξίζει (τις περισσότερες φορές!). Ο κόσμος έχει αδειάσει τα γήπεδα, απονομές γίνονται σε μισοάδειες κερκίδες, η «παράγκα» έχει διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά της και υπάρχουν ακόμα ορισμένες γραφικές φωνές που αναρωτιούνται «τις πταίει»
Keywords
Τυχαία Θέματα