Κωνσταντίνου: «Πρέπει το ηθικό να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο»

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο για την αλλαγή προπονητή, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, την περίπτωση Μπουμσόνγκ και την εμπιστοσύνη και στήριξη που πρέπει να δείξουν οι οπαδοί...

Αναλυτικά όσα είπε ο γ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, στο ραδιόφωνο του NovaΣπορ FM:

Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκού
μετά την αλλαγή που υπήρξε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας:

«Είμαστε καλύτερα, όμως μετά από μία νίκη δεν λύνονται ως δια μαγείας όλα τα θέματα του Παναθηναϊκού. Απλώς κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Στην αρχή της σεζόν δεν του έκατσαν κάποια παιχνίδια, είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, ξεκίνησε με το -2 στο πρωτάθλημα και όλα αυτά επηρέασαν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο στόχους: ήθελε να συνεχίσει στην Ευρώπη. Κατάφερε να περάσει από την Μάδεργουελ και μετά του έτυχε η Μάλαγα, έτσι έφτασε στους ομίλους του Europa League.

Στο πρωτάθλημα θέλαμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά και έτσι έφτασε ο Παναθηναϊκός να παίζει στην δέκατη αγωνιστική ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη καμπή. Ο κ. Αλαφούζος είδε ότι δεν μπορούσε άλλο με τον κ. Φερέιρα. Ο κ. Φερέιρα είδε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στον Παναθηναϊκό. Βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι φτάσαμε στην λύση του συμβολαίου του».

Για το πού οφείλεται η αλλαγή στην απόδοση του Τριφυλλιού σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες:

«Κατ’ αρχήν ο Χουάν (Ραμόν Ρότσα) παρακολουθούσε όλες τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στα δύο χρόνια που ήταν ο Φερέιρα στην πρώτη ομάδα. Έβλεπε τους παίκτες και συζητούσε περισσότερο με τους Λατινοαμερικάνους. Όλοι βλέπαμε ότι το πρόβλημα ήταν στο χώρο του κέντρου. Ο Χουάν γέμισε το κέντρο, έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες στον Σισοκό και του έδωσε ρόλο οργανωτή.

Η ομάδα έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο και το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει με τους Λατινοαμερικάνους. Δεν άλλαξε τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα η ομάδα και οι παίκτες θέλουν στήριξη και συζήτηση τύπου «οι δυνατότητές σας είναι αυτές που δείξατε προχθές. Από εσάς εξαρτάται αν θα συνεχιστεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπό σας». Πρέπει το ηθικό και η ψυχολογία να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο».

Για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα:

«Εμείς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου στηρίζουμε μία τέτοια επιλογή. Ο Φερέιρα πίστευε ότι μόνος του μπορούσε να δώσει ό,τι δεν έβγαζαν στο γήπεδο οι παίκτες. Δεν το κατάλαβε όταν του είπαμε να τον βοηθήσουμε μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ο κόσμος, από την πλευρά του, έχει σταθεί στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Στον αγώνα με την Μάλαγα είχε 35.000 οπαδούς στο πλευρό του και προχθές είχε 12.000. Αν δεν το πίστευαν δεν θα ερχόντουσαν στο γήπεδο».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:
«Εμείς από την αρχή της σεζόν, όλο το ΔΣ της ΠΑΕ, εγώ, ο Μίμης Δομάζος και ο Κώστας Ελευθεράκης είχαμε ζητήσει να μείνει ο Φερέιρα, επειδή η ομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα