Κάτι κάλο «χτίζει» ο Φερέιρα

Με εισήγηση του Φερέιρα ήρθαν όλοι οι παίχτες που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής. Ποιο είναι το «στοίχημα» της νέας διοίκησης...
«Ομάδα Φερέιρα» θα είναι ο Παναθηναϊκός που θα παρουσιαστεί στη γήπεδα της Σούπερ Λίγκας τη σεζόν 2012-2013. Οι προσδοκίες και του πιο αισιόδοξου φιλάθλου έχουν ήδη ξεπεραστεί, οι «πράσινοι» έχουν κάνει από νωρίς τέσσερις μεταγραφές και το θετικό είναι πως όλες είναι προσωπική επιλογή
του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέδειξε πέρσι το καλοκαίρι πως είναι εξαιρετικά δικτυωμένος και πως γνωρίζει ποιοι παίχτες μπορούν να προσφέρουν άμεσα και με λίγα χρήματα (Ζέκα, Κουίνσι).

Οι «πράσινοι» φέρνουν μέχρι στιγμής τέσσερις ποδοσφαιριστές στην Παιανία. Όλοι, έπειτα από εισήγηση του 65χρονου προπονητή.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν όνειρα για νέους Σισέ, αλλά και οδηγούν προς την έξοδο πρωτοκλασάτους παίχτες (αν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί είναι άλλη συζήτηση...).

Τόσο τα χείλη των φιλάθλων, όσο και πένες του αθλητικού Τύπου, πριν λίγο καιρό έκαναν λόγο για ομάδα με «11 Μαυρίες». Έπεσαν πολύ έξω.

Μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός οργανώνεται εγκαίρως. Αντικαθιστά τους αποχωρίσαντες παίχτες, καλύπτει τα κενά του, ανεβάζει στην πρώτη ομάδα τους καλύτερους των ακαδημιών και ετοιμάζεται για τη νέα, δύσκολη σεζόν.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί ο μεσοεπιθετικός Κώστας Μπαρμπαρούσης, η «σφαίρα» Ιμπραΐμ Σισοκό, ενώ είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν ο αμυντικός Αντρέ Πίντο και το «θηρίο» Πάπε Σο.

Παράλληλα, η ομάδα ενισχύθηκε στο κέντρο με τον Τάσο Λαγό και στην άμυνα με τους Νίκο Μαρινάκη, Διαμαντή Χουχούμη. Αν κρίνουμε τόσο από όσα μας έχει πει ο Χουάν Ρότσα για τις σχέσεις του Φερέιρα με τα τμήματα υποδομής, όσο και από αυτά που έδειξε την περσινή σεζόν ο Χάρης Μαυρίας, τότε λογικά ο Παναθηναϊκός θα πάρει σημαντικές βοήθειες και από αυτούς τους παίχτες.

Πριν από λίγες εβδομάδες εφημερίδες «πράσινης» απόχρωσης αποκάλυπταν τους πιθανούς αντικαταστάτες του Φερέιρα, ενώ ουδέτερες ανέφεραν «φλερτ» προσώπων της διοίκησης με τον Γιώργο Δώνη. Ο Πορτογάλος με έργα και με μαεστρικούς χειρισμούς έχει αποδείξει χωρίς καν να αρχίσει η σεζόν γιατί είναι ο ιδανικός προπονητής για τον Παναθηναϊκό του 2012. Και φυσικά αξίζουν και συγχαρητήρια στην διοικούσα επιτροπή που αποφάσισε να τον κρατήσει.

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα καταφέρει η διοίκηση που θα εκλεγεί τον Σεπτέμβριο να κρατήσει τον Φερέιρα, όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα. Όταν, δηλαδή, μετά από πιθανά στραβά αποτελέσματα, αρχίσει το γνωστό τροπάριο των φιλικών εφημερίδων («φύγε σαν κύριος», «Αγγελάρας ή Δώνης», «Ζεσουάλδο φταις» κλπ).

D.B.
Keywords
Τυχαία Θέματα